spot_img

Με τον χειρότερο τρόπο κλείνει το 2018 για την Formula 1

H Formula 1 βαδίζει σε ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι το 2019, καθώς πρέπει να ξεπεράσει ένα και μοναδικό εμπόδιο που λέγεται Συμφωνία Ομονοίας.

Μπορεί τα αγωνιστικά δρώμενα να έκλεψαν τη παράσταση με ένα άκρως συναρπαστικό πρωτάθλημα το 2018, με τη μάχη ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes να ήταν το κύριο συστατικό. Εκτός πίστας όμως, το σπορ είχε εκτεθεί σε έναν κίνδυνο όπου με τους χειρισμούς της Liberty Media ξεκίνησε και πλήγωνε σιγά σιγά.

Η μετοχή της F1 που είναι τοποθετημένη υπό τον όμιλο NASDAQ είναι τους τελευταίους μήνες σε μια άκρως καθοδική πορεία που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Tov Ιούλιο του 2018 η τιμή της είχε φτάσει το υψηλότερο ποσό αξίας στην ιστορία στα 39 δολάρια, όμως πλέον είναι για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο σταθερά κάτω από τα 30 δολάρια, με χαμηλότερη αξία τα 27.64 δολάρια στις 24 Δεκέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η αξία του σπορ τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί περίπου κατά 2 δις δολάρια, ποσό εξωφρενικό.

Ο λόγος όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο Automotonews.gr, είναι το γεγονός πως δεν έχει υπογραφεί η Συμφωνία Ομονοίας ανάμεσα στην Liberty Media και τις 10 ομάδες που αγωνίζονται στο σπορ. Η διαχείριση της κατάστασης από πλευράς Libery δεν είναι φυσικά η ιδανική, μιας και έχει προκληθεί μια μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του σπορ.

Η μη υπογραφή της Συμφωνίας Ομονοίας σημαίνει πως οποιαδήποτε ομάδα ή κατασκευαστής μπορεί να αποχωρήσει, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό. Για να υπογραφεί όμως η Συμφωνία αυτή πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο επί εποχή Bernie Ecclestone ήταν πολύ δύσκολο. Οι μεγάλες ομάδες επιδιώκουν να αποκτήσουν όσο περισσότερα πλεονεκτήματα γίνεται όπως και ένα μεγάλο κομμάτι από τη πίτα του χρηματικού επάθλου. Από την άλλη έχουμε και τις μικρές ομάδες με περιορισμένο budget που θέλουν να μεγαλώσουν τις τσέπες τους, ενώ ταυτόχρονα η ίδια η Liberty έχει βάλει στη κορυφή της λίστας ακριβώς αυτό το στόχο.

Οπότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παίζεται κάτι παραπάνω από σκληρό ροκ, μιας και όλοι θέλουν να βγουν μόνο κερδισμένοι. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς αυτό αποθαρρύνει τόσο μεγάλους χορηγούς στο να επενδύσουν, αλλά και ενδιαφέρον από νέες ομάδες να εισέλθουν στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles