spot_img

F1: Μειώνονται οι ημέρες στις χειμερινές δοκιμές του 2020

Η F1 θα δει τις χειμερινές δοκιμές του 2020 να μειώνονται από 8 σε έξι, σε μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί το κόστος των ομάδων.

Σε μια κίνηση την οποία βρίσκει αντίθετη αρκετούς οδηγούς έρχεται να εφαρμόσει το σπορ, με τα δύο χειμερινά τεστ να έχουν διάρκεια 3 ημέρες αντί για 4 που ήταν μέχρι φέτος. Όπως είναι κατανοητό, το Circuit de Catalunya θα φιλοξενήσει και το 2020 τις χειμερινές δοκιμές, με πιθανές ημερομηνίες να είναι 19-21 Φεβρουαρίου και 26-28 του ίδιου μήνα.

Η αλλαγή αυτή δεν αρέσει όμως στους οδηγούς, οι οποίοι θα έχουν λιγότερο χρόνο εξοικείωσης με τα μονοθέσιά τους, πράγμα το οποίο μπορεί να τους επηρεάσει άμεσα στην απόδοσή τους.

Ο Daniil Kvyat είναι ένας από τους οδηγούς που διαφωνούν με τη μείωση των ημερών λέγοντας πως «Η F1 δεν πρέπει να είναι έτσι. Πρέπει να κάνουμε περισσότερη πραγματική οδήγηση απ’ ό,τι στον προσομοιωτή. Προτιμώ να κάνω περισσότερες ημέρες δοκιμές.

Ο Romain Grosjean ήταν ακόμα ένας που εξέφρασε την αντίθεση του με την αλλαγή αυτή τονίζοντας πως «Τα δύο τετραήμερα ήταν ήδη πολύ λίγο, είμαι υπέρ των δοκιμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η μείωση των ημερών μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, μιας ούτε και οι ομάδες δεν θα έχουν κατανοήσει τα μονοθέσια και σίγουρα το ξεκίνημα της σεζόν θα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για όλους. Έτσι, η δουλειά στο εργοστάσιο στους προσομοιωτές, στην αεροδυναμική σήραγγα και στο CFD γίνονται ολοένα πιο σημαντικά και η δουλειά των οδηγών επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο εκτός πίστας αντί για εντός με λιγότερα χιλιόμετρα πίσω από τιμόνι μονοθεσίου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles