spot_img

Mercedes: «Με τις αλλαγές κανονισμών όλα είναι πιθανά»

Ο Toto Wolff μίλησε για τις αλλαγές στους αεροδυναμικούς κανονισμούς και φοβάται πως ομάδες θα βρουν παραθυράκια στους κανονισμούς.

Το 2019 είναι ακόμα μια χρονιά όπου οι σχεδιαστές των μονοθεσίων πρέπει σε ορισμένους τομείς να ξεκινήσουν από το μηδέν, με τους κανονισμούς να στοχεύουν στη βελτίωση των προσπερασμάτων μέσα στη πίστα. Το ρίσκο εμπεριέχεται πάντα σε μια τέτοια φάση, με τα εργοστάσια να δουλεύουν υπερωρίες για να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα.

Όμως τώρα ο Wolff φοβάται πως μία ή και περισσότερες ομάδες μπορεί να βρουν ορισμένα παραθυράκια στους κανονισμούς και να δούμε ένα αντίστοιχο παράδειγμα της Brawn GP και πάλι του χρόνου.

Πιστεύω πως με τις αλλαγές κανονισμών όλα είναι πιθανά για του χρόνου. Είναι σαν το 2009 όπου η Brawn αναδείχθηκε από το πουθενά με τον σχεδιασμό διπλού διαχύτη και θριάμβευσε. Μπορεί να είναι και πάλι στο προσκήνιο και οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να είναι στη κορυφή. Οπότε παίρνουμε τους πάντες στα σοβαρά, είτε πρόκειται για την Ferrari που τερμάτισε 2η ή για την Williams που ήταν 10η. Όλοι τους μπορεί να έχουν ένα μονοθέσιο που θα είναι καλύτερο από το δικό μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και τη προσπάθεια που καταβάλουν και τους βλέπουμε ως ανταγωνιστές.

Το 2018 αποδείχθηκε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους πρωταθλητές, όμως κατάφεραν να πάρουν και τους δύο τίτλους σε οδηγούς και ομάδες. Ο βαθμός δυσκολίας για το 2019 θα ανέβει σύμφωνα με τον Αυστριακό.

Οι βαθμοί μηδενίζονται στην αρχή της κάθε χρονιάς. Η πρόκληση θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ότι ήταν φέτος. Είμαστε σε μια πολύ καλή φάση και αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε και πάλι. Όμως σας λέω πως η Ferrari, η Red Bull και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν τα πάντα για να μας σταματήσουν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles