spot_img

Mexico ePrix: Έσπασε τη μονοτονία ο di Grassi

O Lucas di Grassi πήρε μία καταπληκτική νίκη στο ePrix στο Μεξικό σε έναν χαοτικό αγώνα, με τον Βραζιλιάνο να σκαρφαλώνει από την τελευταία θέση.

Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, καθώς πήρε τη πέμπτη νίκη της καριέρας του στον θεσμό. Ο di Grassi μάλιστα, βρέθηκε στον τρίτο γύρο στα pit για να επισκευαστεί η πίσω αεροτομή του που είχε πάθει ζημιά.

Από εκεί και πέρα ήταν όλα η τίποτα για την Audi ABT και μόνο με ρίσκο μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Έτσι ο di Grassi έπρεπε να ρισκάρει και να μπει πιο νωρίς για αλλαγή μονοθεσίου.

Η ευκαιρία εμφανίστηκε, όταν ο Turvey έμεινε στην πρώτη στροφή ενώ ήταν στη 1η θέση. Έτσι το SC έκανε την εμφάνισή του και ο Βραζιλιάνος μπήκε στα pit για αλλαγή μονοθεσίου.

Λίγο μετά την απομάκρυνση του SC, ξεκίνησε ο κύκλος των pit stop, με τον di Grassi να είναι πρωτοπόρος, με τον d’Ambsrosio στη 2η θέση που είχε πάρει το ίδιο ρίσκο. Όμως, ο teammate του Βέλγου, Loic Duval έμεινε στη στροφή 3 και το SC εμφανίστηκε ξανά.

Αυτό έκλεισε τις διαφορές με τις μάχες να ανάβουν. Ο οδηγός της Audi ABT ήταν μπροστά, με τον Lopez να ασκεί τρομερή πίεση στον d’Ambrosio και αυτό να επιτρέπει στον Vergne να μπει στη στη μάχη. Όμως, ο Αργεντινός της DS Virgin έχασε την υπομονή του και είχε μία έξοδο στη 1η στροφή προσπαθώντας να περάσει. Το ίδιο λάθος έκανε και ο Buemi όταν προσπάθησε να περάσει στον Frijns.

O di Grassi είχε ανοίξει μια μεγάλη διαφορά, με τον Vergne να περνάει τελικά τον d’Ambrosio για τη 2η θέση μετά από λάθος και άρχισε να χάνει θέσεις τη μία μετά την άλλη. Ο Vergne προσπάθησε μέχρι τέλους να πιάσει τον di Grassi που προσπαθούσε να καταναλώνει όσο λιγότερη ενέργεια γινόταν. Τελικά, ο Γάλλος δεν κατάφερε να περάσει γιατί έμεινε από γύρους.

Έτσι ο Βραζιλιάνος πήρε τη πρώτη του φετινή νίκη και κατάφερε να μειώσει στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τον Sebastien Buemi , ο οποίος πήρε 1 βαθμό γιατί έκανε τον ταχύτερο γύρο. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Jean-Eric Vergne, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Bird.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Evans, Prost, Lopez, Abt, Carrol, Piquet Jr και Gutierrez.

Αποτελέσματα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles