spot_img

Νέα γενιά κινητήρων στην F1 από το 2021

Η τωρινή γενιά των υβριδικών turbo κινητήρων πλησιάζει στο τέλος της, με νέους φθηνότερους και πιο θορυβώδεις να παίρνουν τη θέση τους στο σπορ.

O πρόεδρος της FIA, Jean Todt, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κατασκευαστών της F1 ώστε να συζητήσουν το μέλλον των κινητήριων μονάδων. Στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι άλλων εταιριών, με τον Stefano Domenicali να είναι παρών εκ μέρους της Lamborchini και του Volkswagen Group.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η τωρινή γενιά των V6 turbo υβριδικών μονάδων ισχύος θα εγκαταλειφθεί. Όμως, ένα μέρος αυτής της τεχνολογίας θα παραμείνει και στην επόμενη γενιά.

Επιπλέον, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας, είναι πως οι νέοι κινητήρες θα είναι φθηνότεροι από τους V6 για την εξέλιξη και θα παράγουν πολύ πιο δυνατό ήχο.

Περισσότερα Στοιχεία

Οι νέοι κινητήρες που θα μπουν στη ζωή μας, θα έχουν υψηλή ιπποδύναμη και θα κάνουν τους οδηγούς να δίνουν 110% των ικανοτήτων τους. Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουν σχετικοί με τα αυτοκίνητα δρόμου, ενώ το fuel flow και το όριο 105 kg καυσίμου θα καταργηθούν.

Πολύ νωρίς να γνωρίζουμε

Το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές γνωρίζουν τι κινητήρες θα έχουμε, καθώς υπάρχει χρόνος να αποφασίσουν τη κατεύθυνση που συμφέρει τους ίδιους και το σπορ να ακολουθήσουν. Καλό θα είναι να μην αποκλείουμε τίποτα, καθώς πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Πολύ πιθανό επίσης είναι το σενάριο να περιλαμβάνει υβριδική τεχνολογία και ο ήχος θα είναι πιο δυνατός.

Και ποιος σας είπε πως δεν θα υπάρχουν δύο διαφορετικοί κινητήρες;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles