spot_img

Νέα teaser φωτογραφία για το “Τέρας” της Mercedes

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν για την έναρξη της έκθεσης της Φρανκφούρτης και η Mercedes μας δίνει μια γεύση από το νέο της hypercar που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά.

Το όνομα αυτού του εξωπραγματικού αυτοκινήτου είναι Project-One και πηγή έμπνευσης τόσο στην εμφάνιση, αλλά τόσο και στα μηχανικά είναι τα μονοθέσια της F1. Μάλιστα πολλές τεχνολογίες, όπως ο κινητήρας που είχε χρησιμοποιήσει η Mercedes εταιρία για να πάρει τα παγκόσμια πρωταθλήματα, θα είναι διαθέσιμες και στον δρόμο.

Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από τον V6 1.600άρη turbro κινητήρα που φορούσε η W06 που έδωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών στον Lewis Hamilton το 2015. Διαθέτει θερμοδυναμική απόδοση της τάξεως του 43%, ενώ οι διαφορές σε σχέση με τον πρωτότυπο είναι ο νέος στροφαλοφόρος, τα διαφορετικά πιστόνια αλλά και ηλεκτρονικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες καθημερινής χρήσης.

Θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος, έχει ως στόχο τη διαρκεί λειτουργία του turbo και αποδίδει 107 ίππους, με τον δεύτερο να είναι ενσωματωμένος στο στόφαλο και θα δίνει ισχύ της τάξεως των 161 ίππων. Και δεν τελειώνει εδώ το καλό. Στο κινητήριο σύνολο περιέχονται ακόμα δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες που δίνουν αυτονομία για 25χλμ. Ως αποτέλεσμα, η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τα 1000 άλογα και παντρεύεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο μονού συμπλέκτη.

Το συνολικό βάρος του κινητήριου συνόλου δεν θα ξεπερνά τα 420 κιλά, με εκείνο των ηλεκτροκινητήρων να είναι λιγότερο από 100. Ακριβή αριθμό για το συνολικό βάρος δεν έχουμε ακόμα, όμως φήμες αναφέρουν πως θα ζυγίζει 1315 κιλά.

Το κάθε αυτοκίνητο θα κοστίζει 2.3 εκατ. ευρώ, ενώ μόλις 275 θα κατασκευαστούν συνολικά και φυσικά όλα έχουν ήδη πωληθεί πριν καν κατασκευαστούν. Η παρουσίασή του, θα γίνει σε λίγα 24ωρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles