spot_img

Νέο κινητήρα θα παρουσιάσει η Renault το 2019

Η Renault ετοιμάζει έναν διαφορετικό σχεδιασμό για το κινητήριο σύνολό της, σε μια προσπάθεια να φτάσει πιο κοντά στις Mercedes και Ferrari από το 2019.

Οι κατασκευαστές ήδη έχουν θέσεις τις βάσεις για το 2019, με τον σχεδιασμό των μονοθεσίων να είναι σε ένα αρκετά προχωρημένο στάδιο, όπως επίσης και ο τομέας των κινητήρων. Από τη μεριά της γαλλικής εταιρείας, θα δούμε ένα διαφορετικό κινητήριο σύνολο για την επόμενη σεζόν, μετά από μια χρονιά όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ο Spec-C κινητήρας της Renault έφερε βελτιωμένη απόδοση, αλλά δεν θα αποτελέσει τη βάση για το 2019, καθώς στο Viry-Chatillon θα περάσουν σε νέα αρχιτεκτονική. Σκοπός σύμφωνα με τον Cyril Abiteboul είναι να καταφέρουν να βρουν περισσότερη ισχύ και να αποφύγουν τα προβλήματα που είχαν μέχρι σήμερα.

Θα έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό κινητήριο σύνολο. Ένας από τους λόγους όπου το Spec-C δεν αποδίδει από μεριάς απόδοσης, είναι λόγω των περιορισμών από τον τωρινό σχεδιασμό. Δεδομένου των απαιτήσεων για βελτίωση στην δύναμη, πάνω κάτω όλος ο κινητήρας θα είναι εντελώς καινούργιος. Όχι μόνο από τη μεριά του ERS, αλλά και από τον εσωτερικής καύσης.

Ο Abiteboul συνέχισε, λέγοντας πως βρίσκονται σε ένα αρκετά προχωρημένο στάδιο στο δυναμόμετρο, έχοντας καλύψει πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Είμαστε σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο στο δυναμόμετρο και έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα. Φέτος είχαμε πρόβλημα μόνο με το turbo και το MGU-K. Με το MGU-K που χρησιμοποιούμε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε είδαμε στη πίστα ή στο δυναμόμετρο. Το νέο turbo δεν έχει δείξει κάποιο πρόβλημα, όμως δεν είναι σε όλα τα μονοθέσια λόγω των θεμάτων με τις ποινές. Ακόμα κι αν έχεις ένα καλύτερο κομμάτι (κινητήρα), δεν μπορείς να το βάλεις στο μονοθέσιο λόγω των ποινών και τις συνέπειες που θα έχει για το σπορ. Είναι τρελό. Ξοδεύεις χρήματα να βελτιώσεις τον κινητήρα, περνάει από το δυναμόμετρο, το κατασκευάζεις, αλλά δεν μπορείς να το βάλεις στο μονοθέσιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles