spot_img

Newey: «Απέρριψα την Ferrari τρεις φορές»

Ο Adrian Newey αποκάλυψε πως η Ferrari τον προσέγγισε τρεις φορές στη καριέρα του, όμως εκείνος επέλεξε να μην μετακομίσει στο Maranello.

O Βρετανός είναι ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές στον χώρο της F1 τα τελευταία χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μονοθέσια πρωταθλητές με πολλές ομάδες. Φυσικά όμως η φήμη του έχει συνδυαστεί με πολλά σενάρια ανά τα χρόνια όσον αναφορά τον πιθανό επόμενο εργοδότη του.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο “How to Build a Car”, στο οποίο αποκαλύπτει διάφορες πτυχές στη ζωή του και σίγουρα είναι ενδιαφέρον για κάθε οπαδό της F1. Μια από αυτές ήταν και το ενδιαφέρον της Ferrari, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο του προσέφερε συμβόλαιο όχι μία, αλλά συνολικά τρεις φορές.

Ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία σε τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη φορά ήταν όταν εργαζόμουν στα Indycar στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν η Ferrari αποφάσισε να φτιάξει μονοθέσιο Indycar, μου ζήτησαν να ενταχθώ στο project ως αρχισχεδιαστής, όμως σκέφτηκα πως δεν ένοιωθα σωστά γι’αυτό, οπότε αρνήθηκα.

Η δεύτερη φορά ήταν στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, όταν η Ferrari έκανε ολικό reboot και αποφάσισε να φτιάξει μια νέα Dream Team.

Όταν ο επικεφαλής της Ferrari, Jean Todt, μου προσέφερε τη θέση του τεχνικού διευθυντή το 1996 η κατάσταση έγινε πιο σοβαρή. Στο τραπέζι είχα προσφορά να μείνω στη Williams και επίσης από την McLaren και την Ferrari. Το σκεφτόμουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως τότε ξεκίνησα την οικογένεια μου και αποφάσισα να μείνω στην Αγγλία.

Η τελική προσπάθεια της Ferrari ήταν το 2014, όμως και πάλι ο Newey αρνήθηκε και σύμφωνα με τον ίδιο ήταν και η τελευταία φορά.

Το 2014, η Renault ήταν πίσω σε δύναμη σε σχέση με την Mercedes και την Ferrari και η μιζέρια δεν είχε τέλος. Η Renault δεν ήθελε να ενισχύσει οικονομικά το project, κάτι το οποίο το βρήκα άκρως ταπεινωτικό. Η Red Bull είναι το σπίτι μου. Έχτισα την ομάδα με τον Christian Horner από τις στάχτες της Jaguar σε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Δεν ήθελα να την εγκαταλείψω τόσο απλά. Ήταν δύσκολο. Έμεινα πολλά βράδια ξύπνιος λόγω της Ferrari, όμως θα ήμουν λάθος εάν έφευγα από την Red Bull.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles