spot_img

Νόμιμο το DAS της Mercedes – Απόρριψη της ένστασης της Red Bull

Οι αγωνοδίκες του GP Αυστρίας, έπειτα από εκτενή έρευνα σχετικά με το Dual-Axis Steering System, αποφάσισαν πως ο μηχανισμός της Mercedes είναι εντός των τεχνικών κανονισμών.

Μετά το τέλος του FP2, η Red Bull εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση όπου αμφισβήτησε την νομιμότητα του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης. Οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas το χρησιμοποίησαν και στις ελεύθερες δοκιμές, κάτι που έκανε την Red Bull να δράσει άμεσα και να διαμαρτυρηθεί στους αγωνοδίκες. Τόσο η Red Bull αλλά και η Mercedes παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους σχετικά με το DAS και το βράδυ της Παρασκευής έγινε πολλή δουλειά στο γραφείο των αγωνοδικών.

Έπειτα από περίπου 7 ώρες, η απόφαση ήταν υπέρ των Πρωταθλητών, οι οποίοι βγήκαν δικαιωμένοι για την επένδυση τους να συνεχίσουν με το εν λόγω σύστημα.

Οι αγωνοδίκες στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν πως το DAS αποτελεί μέρος του συστήματος διεύθυνσης του μονοθεσίου και επωφελείται από ορισμένες εξαιρέσεις στους κανονισμούς που αφορούν την ανάρτηση του μονοθεσίου. Από τη στιγμή που το σύστημα δεν υπόκειται στην ανάρτηση είναι νόμιμο μέρος του συστήματος διεύθυνσης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Διαβάστε την απόφαση των αγωνιδικών για την έρευνα στο σύστημα DAS της Mercedes.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles