spot_img

Brawn: «Ο Hamilton πρέπει να θεωρείται θρύλος της F1»

Ο Ross Brawn μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρωταθλητή του 2018 Lewis Hamilton, έπειτα και από την ισοφάριση του ρεκόρ του Juan Manuel Fangio.

Ο οδηγός της Mercedes πανηγύρισε στο GP του Μεξικού τον 5ο του παγκόσμιο τίτλο στην F1 και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν όπως είναι λογικό πάνω του. Οδηγοί αλλά και προσωπικότητες εντός και εκτός του σπορ του έδωσαν τα συγχαρητήρια για την άξια κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον πρώην επικεφαλής της ίδιας της Mercedes να μιλάει γι’αυτόν.

Ο Brawn τώρα με τις ευλογίες της Liberty Media έχει τον τίτλο του αγωνιστικού διευθυντή του σπορ και παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως θα είναι οι κανονισμοί του 2021. Όμως, για την ώρα θέλησε να μιλήσει για τον Hamilton.

Είναι δύσκολο το πως θα μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Lewis για τον 5ο του τίτλο. Τον φέρνει μαζί με τον θρυλικό Fangio και αυτό είναι απλά εκπληκτικό. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεις έναν αθλητή που έχει καταφέρει τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η 12η χρονιά του Hamilton στο σπορ και έχει πάρει πρωτάθλημα σχεδόν στις μισές, κάτι το φανταστικό. Είναι δύσκολο να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση, όμως το φετινό μπορεί να ήταν και το πιο δύσκολο.

Ο Βρετανός έχει τεράστια εμπειρία στην F1, μιας και είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Michael Schumacher. Στη συνέχεια μίλησε γι’αυτό που πιστεύει πως συνδέει τον Hamilton με τον Schumi και τον κάνει έναν ξεχωριστό οδηγό.

Φέτος η Mercedes είχε μεγάλο ανταγωνισμό από τη Ferrari, η οποία συνήθως ήταν πιο ανταγωνιστική. Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα με δύο αγώνες να απομένουν είναι φανταστικό και είχε τη στήριξη μιας επίσης εξαιρετικής ομάδας. Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα χαρακτηριστικό που κάνει τον Lewis ξεχωριστό, είναι το ότι έχει την ικανότητα να κερδίζει τόσους πολλούς αγώνες όπου δεν ήταν εκείνος το φαβορί, όπως το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις φέτος. Και για να αναφέρω μερικά παραδείγματα, Hockenheim, Βουδαπέστη και στη Monza. Φυσικά, κέρδισε και αυτούς τους οποίους ήταν γραφτό να κερδίσει. Μοιράζεται αυτό το χαρακτηριστικό με τον μοναδικό οδηγό που έχει περισσότερα πρωταθλήματα από εκείνον, τον Michael Schumacher. Ο Lewis ήταν ήδη μέρος της ιστορίας του σπορ και τώρα πρέπει να θεωρείται ένας θρύλος της F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles