spot_img

Ο Doohan μιλά για τους Marquez, Lorenzo & Rossi

O Mick έκανε δηλώσεις στη επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP και μίλησε για τρία από τα πιο καυτά ονόματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το 2019 αναμένεται ως μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, με τους πάντες να κυνηγάνε τον Marc Marquez για το σκήπτρο του Πρωταθλητή. Ο Ισπανός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς αναβάτες να έχουν πολλά να αποδείξουν την ερχόμενη σεζόν.

Για τον Marquez, o Doohan μίλησε με τα καλύτερα λόγια και αναφέρθηκε στο γεγονός πως αρκετός κόσμος θέλει να τον δει με άλλη μοτοσυκλέτα ώστε να αποδείξει την αξία του.

Αυτά είναι βλακείες. Αν αυτά τα λένε οι αντίπαλοί του, αυτοί ξέρουν πόσο δυνατός είναι και τα λένε για να νοιώσουν καλύτερα οι ίδιοι. Νομίζω ότι ένας οδηγός όπως ο Marc μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρειάζεσαι και μια καλή μοτοσυκλέτα, αλλά είναι ο οδηγός που κάνει τη διαφορά. Θεωρώ ότι αν ο Marc άλλαζε κατασκευαστή, όποιος κι αν είναι αυτός, τότε και πάλι θα κέρδιζε. Πιστεύω ότι ο Marc μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Είναι 25 χρονών και βλέπουμε τον Valentino που είναι 40 κι ακόμα μαθαίνει. Επομένως θα συνεχίσει να μαθαίνει και ο Marc. Τώρα θα έχει κι έναν πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο γκαράζ να του ασκεί πίεση. Ξέρει ότι έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή για τον Τίτλο κι αυτό θα του δώσει κίνητρο. Όταν αγωνιζόμουν, πριν από πολλά χρόνια, ποτέ δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν ο ομόσταυλός μου. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τον Marc.

Ο Jorge Lorenzo θα αποτελέσει τον teammate του Marquez για το 2019 και αυτό σημαίνει πως η Honda θα έχει τους δύο τελευταίους πρωταθλητές του MotoGP των τελευταίων ετών στο δυναμικό της. Ο Doohan αναφέρθηκε στον 5 φορές πρωταθλητή και δήλωσε πως η έλευσή του στο HRC θα ανεβάσει την Honda σε υψηλότερο επίπεδο.

Είναι δυο οδηγοί με διαφορετικά στυλ ενώ και οι δυο τους είναι πνευματικά πολύ δυνατοί και νομίζω ότι θα βάλουν την Honda σε ακόμα πιο δυνατή θέση. Αν ο Marc χάσει από τον Lorenzo, πάλι η Honda κερδισμένη θα είναι και αυτή η μεταξύ τους αντιπαλότητα μόνο καλό θα τους κάνει.

Όσο για τον Valtenino Rossi, o Αυστραλός έχει μείνει έκπληκτος από τα πράγματα που κάνει ο γιατρός όντας ετών 40.

Δεν με εκπλήσσει η απόδοσή του. Έχει την αντοχή και την επιθυμία να κερδίζει. Δεν υπάρχουν και πολλοί αθλητές σε όλο τον κόσμο που πιέζουν έτσι τον εαυτό τους και διατηρούνται σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι αναμφίβολα ένας πολύ σπουδαίος οδηγός για το άθλημα, καταπληκτικός χαρακτήρας και προσθέτει τη δική του αύρα σε κάθε Αγώνα. Νομίζω ότι η πραγματική δύναμη του Marquez, του Valentino και κάνα δυο άλλων, έγκειται στο μυαλό και στην ικανότητά τους να πιέζουν σε κάθε γύρο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles