spot_img

O Hamilton τονίζει τα μεγάλα ελαττώματα των μονοθεσίων του σήμερα

Ο Lewis Hamilton δεν έκρυψε τα λόγια του για τη κατάσταση των τωρινών μονοθεσίων και μίλησε για όλα όσα πρέπει να διορθωθούν.

Ο Βρετανός 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα τη περασμένη Κυριακή στο Autodromo Jose Carlos Pace, εκκινώντας από το pit-lane. O Hamilton όπως ήταν λογικό έκανε το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο, έχοντας τρομερό ρυθμό για 71 γύρους, όπου παραλίγο να βρεθεί στο βάθρο.

Όμως για τον ίδιο, τα προσπεράσματα που πραγματοποίησε δεν είχαν την ίδια αίσθηση για εκείνον όσο για δύο λόγους όπως εξηγεί.

Ειλικρινά, κανένα προσπέρασμα δεν με έκανε να νιώσω πως ήταν ιδιαίτερο. Δεν είμαι οπαδός του DRS. Παρά το ότι το DRS βοηθά στο προσπέρασμα, είναι σαν να καλύπτεις το μεγαλύτερο ελάττωμα των φετινών μονοθεσίων της Formula 1. Το ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις ένα μονοθέσιο. Είναι απλά το να έρθεις κοντά και να χρησιμοποιήσεις το DRS.

Στη συνέχεια, ο Hamilton εξήγησε πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά απόδοσης μεταξύ δύο μονοθεσίων ώστε να μπορέσει κάποιος να κάνει προσπέρασμα.

Το Interlagos είναι μια πίστα όπου δύσκολα κάνεις προσπέρασμα, αλλά η διαφορά είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες πίστες. Αν δούμε σε άλλα σιρκουί, η διαφορά για να μπορέσεις να κάνεις ένα προσπέρασμα είναι περίπου 1.5 δευτερόλεπτο. Πρέπει να είσαι τόσο ταχύτερος και αυτό είναι πάνω από ένα σετ ελαστικών διαφορά. Αυτό δείχνει προφανώς την αδυναμία και τα ελαττώματα στον σχεδιασμό των σημερινών μονοθεσίων. Μπορεί να είναι φανταστικά φέτος, όμως είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles