spot_img

Marciello: Ο Leclerc θα κερδίσει άμεσα τον Vettel

Ο πρώην οδηγός της ακαδημίας της Ferrari, Raffaele Marciello, μίλησε με σκληρά λόγια για τον Sebastian Vettel και πιστεύει πως ο Charles Leclerc θα κάνει τη διαφορά το 2019.

Ο Ιταλός αποτελεί παρελθόν από την ακαδημία της Scuderia, ενώ στο παρελθόν κέρδισε το πρωτάθλημα της F3 το 2013, ενώ φέτος κατέκτησε τον τίτλο στο Blancpain GT Series Sprint και Endurance με Mercedes AMG.

Μακριά τώρα από τον κόσμο της F1 και των μονοθεσίων, ο Marciello δήλωσε για την μετακίνηση του Leclerc στη Ferrari και για τις πιθανότητές του απέναντι στον Vettel.

Ποτέ δεν είχα τον Vettel να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Hamilton, τον Alonso ή ακόμα και τον Kubica. Πιστεύω πως όταν ο Charles πάει στη Ferrari, θα μπορέσει να τον κερδίσει αμέσως. Αν δεν κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα η Ferrari, θα είναι καθαρά λάθος του Sebastian. Στα χρόνια του στην Red Bull είχε πίσω του τον Webber, όχι έναν πρωταθλητή. Και το μονοθέσιό τους ήταν πολύ καλύτερο από τα άλλα.

Στη συνέχεια ο Ιταλός, προσφέρει μια πολύ καλή εικόνα από το εσωτερικό της Ferrari και τις δοκιμές που έκανε το 2014 στο Άμπου Ντάμπι , τονίζοντας πως η σύγκριση του Vettel με τον Kimi Raikkonen δεν είναι αληθινή.

Η σύγκριση του Vettel με τον Raikkonen δεν είναι και τόσο αξιόπιστη. Όταν οδήγησα στις δοκιμές του Abu Dhabi το 2014 την Ferrari, ήμουν 7 δέκατα ταχύτερος από τον Raikkonen, αλλά αυτή η διαφορά δεν σημαίνει πως ήμουν πιο δυνατός από εκείνον. Είχα τρομερή διάθεση να μπω στη πίστα και να πιέσω στο όριο, ο Kimi απλά είχε χάσει το κίνητρο του. Μια καλή σύγκριση μπορεί να γίνει με τον Fernando Alonso που ήταν πάντα πιο μπροστά από τον Raikkonen. Είναι αλήθεια πως ο Vettel νικάει τον Kimi, όμως όχι πάντα και η διαφορά μεταξύ τους είναι πολύ μικρότερη απ’ό,τι ήταν με τον Alonso.

Όσον αναφορά το φετινό πρωτάθλημα, ο Marciello πιστεύει πως τα λάθη του Vettel είναι αυτά που του έχουν κοστίσει πολύ.

Αν δούμε τους αριθμούς και βγάλουμε τα δύο-τρία λάθη που έχει κάνει ο Vettel, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε τους 40 βαθμούς διαφοράς. Είναι ξεκάθαρο επίσης πως το pit wall έχει κάνει κι αυτό λάθη, όμως πάνω κάτω το ίδιο έχει γίνει και με την Mercedes. Όπως και να’χει, ο οδηγός είναι αυτός που οδηγεί και είναι αυτός για παράδειγμα όπου μπορεί να πει πως τα ελαστικά του είναι σε καλή κατάσταση και να μην μπει για αλλαγή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles