spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Ο «Ναός της Ταχύτητας» χάρισε υπέροχο θέαμα

Το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, με τις μάχες να είναι πολλές και καθηλωτικές, μέχρι τον τελευταίο γύρο, ενώ οι ανατροπές δεν έλειψαν και πάλι.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Σπανιάς με την Red Bull, ο οποίος στη δεύτερη εμφάνισή του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα πήρε τη καρό σημαία. Ο οδηγός από τη Κύπρο πήρε την pole position με έναν εξαιρετικό χρόνο, κράτησε την πρωτοπορία στον αγώνα και πήρε το αίμα του πίσω για το Silverstone, τερματίζοντας στη 1η θέση με εξαιρετικό τρόπο. Πίσω του στη 2η θέση έμεινε ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος πίεσε τον Σπανιά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση βολής. Το θετικό για τον οδηγό της McLaren είναι πως άνοιξε το προβάδισμά του στην βαθμολογία. Το βάθρο έκλεισε ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, o οποίος πήρε ακόμα ένα βάθρο και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης στην Toro Rosso, με εξαιρετική στρατηγική και πάλι πήρε την 4η θέση και κράτησε πίσω του τον Γιώργο Ρέα με την Mercedes, ο οποίος επέλεξε στρατηγική δύο pit-stop. O Παναγής Δρακάτος έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με την Renault και ήταν ο μεγάλος άτυχος, καθώς ξεκίνησε από την 2η θέση, αλλά μια επαφή στην εκκίνηση τον έριξε στη τελευταία θέση. Όμως ανέκαμψε και κάνοντας τον ταχύτερο γύρο έφτασε στην 6η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Σπύρος Γιαννιτσέλης πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην 7η θέση με την Toro Rosso, ενώ τον ακολούθησε ο Δημήτρης Μαυρογιώργης επίσης στο ντεμπούτο του με την Williams στην 8η θέση. Ακολούθησε Ο Δημήτρης Ζήσης με την Racing Point και τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Μαρίνος Κατσαμπούμης με την Ferrari.

Ακολούθησε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος με Alfa Romeo, ο Δημήτρης Καραντζιάς με Ferrari, o Γιάννης Γερανίου με Haas, o Γιώργος Παρασκευάς με Red Bull, o Γιάννης Ψαρρός με Williams και o Ανδρέας Αναγωνστόπουλος με Renault. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, Γιώργος Σκοδριάνος και Κοσμάς Μπάλλας.

Απολαύστε και πάλι τον αγώνα του GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Βαθμολογία Ελληνικού Πρωταθλήματος F1

POS DRIVER TEAM PTS
1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 76
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 60
3 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
4 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 44
5 Γιώργος Ρέα Mercedes 36
6 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 32
7 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 28
8 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 26
9 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 16
10 Παναγής Δρακάτος * Renault 9
11 Γιώργος Σκορδιανός Racing Point 6
12 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 6
13 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
14 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
15 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
16 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
17 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
18 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
19 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
20 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
21 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
22 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
23 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
24 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles