spot_img

O Todt σκέφτεται την κατάργηση του MGU-H για να προσελκύσει κατασκευαστές

Ο πρόεδρος της FiA Jean Todt πιστεύει πως η F1 μπορεί στο επόμενο σετ κινητήρων να παρουσιάσει ένα σύνολο δίχως το πολυσυζητημένο MGU-H.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των σημερινών κινητήριων μονάδων θέλει ο Γάλλος να καταργηθεί στο μέλλον, μιας και η πιθανή προσέλευση νέων κατασκευαστών είναι πιο πιθανή. Το MGU-H είναι το εξάρτημα το οποίο οι τέσσερις κατασκευαστές της F1 έχουν επενδύσει πάρα πολλά χρήματα και είναι ο κύριος λόγος που για πολλούς οι σημερινές κινητήριες μονάδες θεωρούνται ακριβές.

Όμως ο Todt δεν παρέλειψε να το επαινέσει παράλληλα με τη σκέψη του να το καταργήσει, κάτι το οποίο οι κατασκευαστές δεν το βλέπουν με καλό μάτι.

Το MGU-H είναι σίγουρα ένα πανέμορφο έργο τέχνης και τεχνολογίας. Αλλά πιστεύω και ακούω πως δεν είναι κάτι που οι οπαδοί περιμένουν και δεν είναι απαραίτητα κάτι το οποίο χρειάζεται για να μας προσφέρει ένα καλό πρωτάθλημα. Οπότε πιστεύω πως είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να μάθουμε πράγματα και να φέρουμε στο τραπέζι μια πρόταση που θα είναι πιο απλή. Οι συζητήσεις για τους νέους κανονισμούς προχωρούν και βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο συζητήσεων. Ελπίζω αυτό να δημιουργήσει ενδιαφέρον από νέο ή νέους κατασκευαστές.

Ο Todt ολοκλήρωσε λέγοντας πως η F1 πρέπει να παραμείνει σχετική με τα αυτοκίνητα δρόμου όπως είναι σήμερα και το motorsport πρέπει να είναι ένα εργαστήριο για τους κατασκευαστές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles