spot_img

O Webber θεωρεί τον Hamilton καλύτερο qualifier της F1 δίπλα στον Senna

Ο Mark Webber μίλησε για τον Lewis Hamilton και τον χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1.

O Αυστραλός αποσύρθηκε από την F1 το 2013 και συνέχισε την καριέρα του στο WEC μέχρι το 2016 και έκτοτε εκτελεί χρέη σχολιαστή στη βρετανική τηλεόραση. Έχοντας ζήσει στον κόσμο της F1 από τις αρχές της χιλιετίας, έχει αποκτήσει αρκετές εμπειρίες τόσο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά.

Τώρα ο Webber αναφέρθηκε στον Hamilton και ξεκινώντας από τον τομέα του ενός γύρου, τον έβαλε στο ίδιο επίπεδο με τον Ayrton Senna και ψηλότερα από οδηγούς όπως ο Michael Schumacher, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Nigel Mansell και Alain Prost.

Το είχα πει και θα το ξαναπώ. Στις κατατακτήριες είναι ο καλύτερος από τότε που αγωνιζόταν ο Senna. Στον ένα γύρο είναι πιο γρήγορος και από τον Schumacher. Αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος, μαζί με τον Senna στον ένα γύρο. Ο Lewis δεν βγαίνει συχνά εκτός πίστας το Σάββατο και έχει αυτή τη καταστροφική ταχύτητα όταν τo θέλει.

Ο Webber αγωνίστηκε ενάντια στον Hamilton για αρκετά χρόνια, με τους δύο να έχουν αρκετές μάχες εντός πίστας. Τώρα όμως ο ίδιος μαρτυρά πως δεν μπορεί να βρει κάποια αδυναμία πάνω στον 5 φορές πρωταθλητή.

Δεν μπορώ να βρω ποιες είναι οι πραγματικές του αδυναμίες, γι’αυτό είναι τόσο επικίνδυνος. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει καθαρά τον Vettel.

Ο Hamilton βρίσκεται αρκετά κοντά σε μερικά από τα ρεκόρ που έχει ο Schumacher, ενώ απέχει και 2 τίτλους μακριά από το να τον ισοφαρίσει. Τώρα, ο πρώην οδηγός των Minardi, Jaguar, Williams & Red Bull θεωρεί ως κάτι το μοναδικό να σπάσει το ρεκόρ των 7 τίτλων του Scumacher και το 2019 θα είναι καθοριστικό για το κίνητρο του Hamilton σε αυτό.

Είναι ένας από τους κορυφαίους και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τη καριέρα του. Οπότε μπορεί να είναι στη κορυφή πολλών ακόμη στατιστικών στοιχείων, κάτι το οποίο είναι τρομερό. Μπορεί να συνεχίσει όσο επιθυμεί ακόμα εάν του χρόνου κατακτήσει και τον 6ο του Παγκόσμιο Τίτλο. Πιστεύω θα είναι ένα μεγάλο δείγμα για το αν θα έχει το κίνητρο να ξεπεράσει τον Michael που προφανώς θα είναι τα 8 Πρωταθλήματα. Το να κατακτήσει τα επόμενα 3 πρωταθλήματα μπορεί να κάνει μερικούς να κλείσουν τη τηλεόραση, όμως  το να ζήσεις αυτό το ρεκόρ να σπάει είναι μοναδικό. Όμως έχουμε πολλούς αγώνες μέχρι τότε.

Πέρα από τους τίτλους, ο Hamilton με 73 νίκες πλησιάζει τις 91 του Schumacher, έχει 134 βάθρα σε σχέση με τα 155 του Γερμανού, ενώ ήδη τον έχει ξεπεράσει στις pole position με 83 έναντι 68.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles