spot_img

Οι αγωνοδίκες εξηγούν γιατί ο Vettel δεν έκανε άκυρη εκκίνηση

Ο Sebastian Vettel παραλίγο να καταστρέψει τον αγώνα του πριν την εκκίνηση, όμως οι αγωνοδίκες δεν έδωσαν ποινή στον οδηγό της Ferrari.

O Γερμανός ξεκινούσε από τη pole position, όμως πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, το μονοθέσιό του έκανε μια στιγμιαία κίνηση εμπρός, κάτι το οποίο τον έκανε να χάσει μια θέση από τον Valtteri Bottas που πήρε τη νίκη.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και με βάση τα δεδομένα που είχαν, δεν έδωσαν ποινή στον Vettel παρά το ξεκάθαρη κίνηση του μονοθεσίου του πριν την εκκίνηση.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία και βασίστηκαν στον εγκεκριμένο από την FiA αισθητήρα που έχει τοποθετηθεί σε κάθε μονοθέσιο. Μπορεί από το σχετικό βίντεο να υπάρχει κίνηση από το μονοθέσιο, όμως ήταν μέσα στο επιτρεπτό όριο που έχουμε για άκυρη εκκίνηση, το οποίο ξεκαθαρίζεται από το άρθρο 36.13(a) των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και το γεγονός πως ο Vettel κινήθηκε, δεν ξεπέρασε το όριο, κάτι το οποίο σίγουρα θα παρατηρήσουν οι ομάδες και θα προσπαθήσουν να πάρουν το μέγιστο από τις θέσεις εκκίνησης, εφόσον βρουν που είναι το όριο για να κάνει ένας οδηγός άκυρη εκκίνηση.

Σε περίπτωση που ο Vettel βρισκόταν ένοχος, τότε θα δεχόταν πιθανότατα ποινή διέλευσης, όπως δέχθηκε ο Kimi Raikkonen στη Ρωσία για ανάλογο περιστατικό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles