spot_img

Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων του 2019

Το 2019 είναι πλέον εδώ και η αντίστροφή μέτρηση, για την ανεπίσημη έναρξη της σεζόν της F1 όπου είναι οι παρουσιάσεις και οι χειμερινές δοκιμές, έχει ξεκινήσει.

Σιγά σιγά οι ομάδες ανακοινώνουν τις ημερομηνίες όπου θα παρουσιάσουν τα νέα τους “όπλα” για το 2019, καθώς μπαίνουν στα τελικά στάδια σχεδιασμού στα εργοστάσια.  Όπως είναι λογικό, οι υπερωρίες είναι συχνό φαινόμενο, μιας και τα χρονοδιαγράμματα είναι στενά και πρέπει όχι μόνο να προλάβουν να είναι έτοιμες οι ομάδες, αλλά να περάσουν και μπροστά στην εξέλιξη.

Οι χειμερινές δοκιμές αποτελούνται από δύο τετραήμερα στη πίστα της Βαρκελώνης, πράγμα που σημαίνει πως μόλις θα έχουν μόλις 8 ημέρες στη διάθεση τους, ώστε να κατανοήσουν τα νέα μονοθέσια. Η αξιοπιστία θα είναι κρίσιμη και αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ομάδες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.

Οι πρώτες ανακοινώσεις ημερομηνιών έχουν γίνει ήδη, με την Ranault να είναι αυτή που θα κάνει ποδαρικό στις 12 Φεβρουαρίου. Η Racing Point (πρώην Force India) θα παρουσιάσει το πρώτο της μονοθέσιο υπό τη νέα ιδιοκτησία στις 13 του Φλεβάρη. Η McLaren επέλεξε τις 14 Φεβρουαρίου για να κάνει τη δική της παρουσίαση της MCL34, ενώ μία ημέρα αργότερα θα έχει σειρά η Ferrari των Sebastian Vettel και Charles Leclerc, o οποίος θα έχει μια μεγάλη πρόκληση φέτος..

*Update*

H Sauber ανακοίνωσε πως η παρουσίαση του δικού της μονοθεσίου θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, πριν την έναρξη της πρώτης ημέρας του πρώτου χειμερινού τεστ. H Ελβετική ομάδα θα έχει νέο οδηγικό δίδυμο, με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi να έχουν αμφότεροι μια νέα πρόκληση μπροστά τους.

H Toro Rosso ανακοίνωσε πως η STR14 θα αποκαλυφθεί στις 11 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι το πρώτο μονοθέσιο που θα δούμε για το 2019. Η ιταλική ομάδα, έχει νέο οδηγικό δίδυμο, με τον Daniil Kvyat να κάνει ακόμα μια επιστροφή και δίπλα του θα έχει τον rookie Alexander Albon.

H Haas έγινε στις 7 του μήνα η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2019, με την VF-19 των Romain Grosejan και Kevin Magnussen να έχει υποστεί ολοκληρωτική αλλαγή στον χρωματισμό, με το μαύρο και το χρυσό να κυριαρχούν.

Δύο ακόμα ομάδες που ανακοίνωσαν τις παρουσιάσεις τους είναι οι Mercedes και Red Bull. Οι πρωταθλητές θα πραγματοποιήσουν στις 13 Φεβρουαρίου shakedown στη πίστα του Silverstone με τη νέα W10, η οποία θα έχει ένα ολοκαίνουργιο livery. Από την άλλη, οι “ταύροι” θα αποκαλύψουν το πρώτο τους μονοθέσιο με κινητήρα Honda, την RB15 την ίδια ημέρα, θέλοντας να στρέψουν κι εκείνοι τα βλέμματα πάνω τους.

Η Williams έγινε η τελευταία που ανακοίνωσε ημερομηνία παρουσίασης, όμως δεν θα είναι και η τελευταία που θα αποκαλύψει το νέο της όπλο. Στις 11 του μήνα λοιπόν, αναμένεται η ομάδα να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο, με το οποίο ελπίζει σε μια πολύ καλύτερη χρονιά.

Η 13η του Φλεβάρη λοιπόν αναμένεται η πιο πολυάσχολη ημέρα, με τρεις παρουσιάσεις να είναι προγραμματισμένες. Λίγες λοιπόν ημέρες έμειναν για να δούμε όλα τα μονοθέσια του 2019.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles