spot_img

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα ελαστικά του 2019

Η Pirelli αλλάζει τη γκάμα των ελαστικών της για το 2019 και επιλέγει μια ασφαλής και εύκολα κατανοητή λύση που θα εφαρμόσει από τον πρώτο αγώνα μάλιστα.

Για τη φετινή σεζόν, οι γόμες θα μειωθούν από τις επτά (7) στις πέντε (5). Επιπλέον σε κάθε GP θα διαθέτει στις ομάδες τρεις από αυτές, οι οποίες θα λέγονται hard (σκληρή), medium (μεσαία) και soft (μαλακή) και θα έχουν χρώμα λευκό, κίτρινο και κόκκινο. Επιπλέον, σε σχέση με το 2018, η σύσταση τους θα είναι πιο μαλακή, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να έχουμε παραπάνω από ένα pit-stop, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν περισσότερη πρόσφυση. Οι γόμες αυτές θα έχουν και νέα ονόματα με τη C1 να είναι η πιο σκληρή και θα ολοκληρώνεται στην C5, η οποία είναι η πιο μαλακή στη γκάμα.

Για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τις γόμες όπου έχουν ίδιο χρώμα: Η C1 γόμα δεν θα έχει τις δύο γραμμές που συνδέουν το λογότυπο της εταιρίας, ενώ η C2 θα τις περιλαμβάνει. Η C3 γόμα είναι η μοναδική φέτος όπου θα έχει κίτρινο χρώμα και περιλαμβάνει τις δύο γραμμές όπως ίσχυε και μέχρι πέρυσι. Η C4 γόμα είναι η πρώτη με τα κόκκινα χρώματα διαθέτει τις δύο γραμμές, τις οποίες δεν θα έχει η C5, η πιο μαλακή από τις πέντε που θα δούμε φέτος.

Οι ομάδες θα πάρουν πρώτη γεύση από τις νέες γόμες στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης την επόμενη εβδομάδα. Στη παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε κι εσείς το γράφημα που έχει ετοιμάσει η εταιρία.

Στα ελαστικά βροχής δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, με τα ενδιάμεσα και τα full wets να παραμένουν ως έχουν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles