spot_img

Οριστικό: Διαζύγιο ανάμεσα σε McLaren & Honda

Μετά από πολλούς μήνες γεμάτους φήμες, δημοσιεύματα και εξελίξεις, η McLaren φαίνεται πως υπέγραψε το διαζύγιο με την Honda.

Μετά από πολλά χρόνια, η Honda έκανε τη μεγάλη της επιστροφή στην F1 ως προμηθευτής κινητήρων στην McLaren. Η πρώτη της χρονιά το 2015 ήταν αρκετά δύσκολη όπως ήταν αναμενόμενο αλλά η συνέχεια προβλεπόταν πολύ καλύτερη. Το 2016 τα πράγματα βελτιώθηκαν, όμως η κατάσταση ήταν και πάλι κακή, με την πίεση στο πρόσωπο της Honda να είναι μεγάλη.

Για το 2017, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να αλλάξουν το concept του κινητήρα, όμως η κατάσταση χειροτέρεψε. Και σε απόδοση και σε αξιοπιστία, τα πράγματα ήταν χειρότερα και από το 2015. Αυτό οδήγησε την McLaren σε αμφισβήτηση της συνεργασίας των δύο εταιριών.

Οι πρώτες φήμες ξεκίνησαν αμέσως με την έναρξη της χρονιάς, με τις απαιτήσεις προς τη Honda για βελτίωση της κατάστασης να είναι μεγαλύτερες. Η βελτίωση από μεριάς Honda δεν ήρθε ποτέ και έτσι, η ομάδα του Woking αποφάσισε να ψάξει άλλον προμηθευτή κινητήρα.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και εν τέλει το διαζύγιο υπεγράφη την Δευτέρα (11-9) και αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Η McLaren, φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την Renault για παροχή κινητήρων από το 2018, με την Honda να πηγαίνει με τη σειρά της στην Toro Rosso. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο αλλαγών στο grid, καθώς ο Carlos Sainz Jr θα μετακομίσει στην Renault από το GP Μαλαισίας και τη θέση του στους ταύρους θα πάρει ο Pierre Gasly.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles