spot_img

Πειραματόζωο της Honda η Toro Rosso για το υπόλοιπο του 2018

Το δεύτερο μισό της σεζόν του 2018 αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο για τους οδηγούς της Toro Rosso, καθώς η Honda θα επικεντρωθεί σε λύσεις για το 2019.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής βρήκε την λύση της Toro Rosso για τη φετινή χρονιά έπειτα από το διαζύγιο με την McLaren μετά από τρία αποτυχημένα χρόνια συνεργασίας. Η βελτίωση όσον αναφορά την απόδοση ήρθε στην τέταρτη σεζόν της επιστροφής της Honda στην F1, όμως βρίσκεται ακόμα μακριά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Η βελτίωση αυτή όμως δεν πέρασε απαρατήρητη και από το 2019, η Honda θα γίνει ο επίσημος προμηθευτής κινητήριων μονάδων της Red Bull.

Η Αυστριακή ομάδα θα επιστρέψει σε status εργοστασιακής ομάδας και θέλει το καλύτερο δυνατό πακέτο, ώστε να επιστρέψει σε θέση για να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αυτό αναμένεται να αποτελέσει πονοκέφαλο για τους Brendon Hartley και Pierre Gasly για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς οι ποινές θέσεων στην εκκίνηση θα γίνει συχνό φαινόμενο. Βέβαια, ήδη η ιταλική ομάδα έχει χρησιμοποιήσει τα περισσότερα κομμάτια κινητήριας μονάδας απ’ότι όλες οι ομάδες, έχοντας ήδη αρκετές ποινές, έχει περάσει απαρατήρητο. Μεγάλο λόγο φυσικά παίζει το γεγονός πως τις ποινές τις παίρνει η Toro Rosso και οι οδηγοί της και όχι η McLaren και ο Alonso με κινητήρες Honda.

Η Toro Rosso για το δεύτερο μισό της σεζόν, θα αποτελέσει μια πλατφόρμα δοκιμών της Honda, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση που θα μπορεί ο Ιάπωνας κατασκευαστής να δώσει το 2019. Τα χρήματα που έχουν ξοδέψει τα τελευταία χρόνια έχουν πάει χαμένα, όμως σιγά σιγά, μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τις Mercedes, Ferrari & Renault.

O Helmut Marko της Red Bull, επιβεβαίωσε πως το να μετατραπεί σε πλατφόρμα δοκιμών η Toro Rosso ήρθε από την μεγάλη ομάδα.

Εμείς έχουμε δώσει την εντολή, όμως φυσικά είναι απόφαση της Honda πως θα το χειριστεί. Εάν όμως βρουν έστω και ένα δέκατο με νέο κινητήρα, εάν σημαίνει πως πρέπει να πάρουμε ποινές, θα το κάνουμε.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles