spot_img

Πέντε μάχες team-mate που πρέπει να προσέξουμε το 2018

Η νέα χρονιά πλησιάζει και το Automotonews.gr κοιτάει τα πέντε οδηγικά δίδυμα που θα δώσουν τρομερές μάχες μεταξύ τους το 2018.

Το GP Αυστραλίας πλησιάζει, είμαστε σε εβδομάδα αγώνα και σε λίγες ημέρες οι οδηγοί θα βρίσκονται στην πίστα του Albert Park για την πρώτη μάχη της σεζόν. Το ξεκίνημα είναι πάντα κρίσιμο, καθώς πολλές ομάδες μπορούν να κερδίσουν βαθμούς τους οποίους ενδεχομένως να μην μπορούν να διεκδικήσουν στη συνέχεια.

Πρώτα, παρουσιάσαμε τη δυναμική των ομάδων μετά τις χειμερινές δοκιμές, όπου μπορείς να διαβάσεις εδώ. Όμως, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον όμως φέτος, θα έχουν οι ενδοοικογενειακές μάχες σε πολλές ομάδες και τώρα παρουσιάζουμε τα πέντε πιο καυτά ζευγάρια του 2018.

#5 Sauber

Το οδηγικό δίδυμο της Sauber τη φετινή χρονιά είναι πολύ ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Ο Marcus Ericsson μπαίνει στην 5η του χρονιά στο σπορ και φέτος πρέπει να αποδείξει την αξία του και να βγάλει την κακή φήμη του pay-driver. Δίπλα του, θα έχει ένα μεγάλο ταλέντο που ακούει στο όνομα Charles Leclerc. O νεαρός Μονεγάσκος, είναι από τώρα υποψήφιος για μια μελλοντική θέση στην Ferrari και είναι ο τωρινός πρωταθλητής της F2. Στο πρόσωπό του, πολλοί βλέπουν έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και οι απαιτήσεις είναι υψηλές από τη πρώτη του χρονιά.

Πρόβλεψη νικητή του AMN: Lelerc

#4 Williams

H ομάδα της Williams αποτελείται φέτος από τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin, το κατά γενική ομολογία πιο άπειρο οδηγικό δίδυμο στην F1 τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Grove, ετοιμάζεται για μια δύσκολη χρονιά και τα πράγματα δεν είναι θετικά. Ο Lance Stroll μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του στο σπορ και υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο έτοιμος είναι ακόμα για την F1. Οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του έχουν ανέβει και περιμένουμε έναν καλύτερο και βελτιωμένο οδηγό. Ο Ρώσος από την άλλη, έρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Robert Kubica για τη δεύτερη θέση στην ομάδα, αλλά και με εμπειρία ως δοκιμαστής της Renault. O Sirotkin έχει δείξει δείγματα ταχύτητας στο παρελθόν και αναμένουμε να είναι πολύ κοντά, αν όχι ταχύτερος του teammate του.

Πρόβλεψη νικητή του AMN: Sirotkin

#3 Toro Rosso

Η Toro Rosso είναι μια ομάδα από την οποία φέτος είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι και δεν είναι δίχως λόγο. Πρώτα απ’όλα, ο κινητήρας της Honda που χρησιμοποιούν φέτος είναι άκρως βελτιωμένος και φέρνει πολλά χαμόγελα τόσο στην ομάδα, αλλά και τους οδηγούς της, Brendon Hartley και Pierre Gasly.

O Νεοζηλανδός δεν είναι τυχαία προσθήκη στο lineup της μικρής ομάδας της Red Bull, καθώς είναι 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WEC και νικητής στις 24H του Le Mans. H εξέλιξή του είναι τρομερή τα τελευταία χρόνια και έχει υιοθετήσει όλα τα καλά ενός σύγχρονου οδηγού LMP1, όπου χρειάζεται ταχύτητα στο όριο και σταθερότητα σε κάθε γύρο. Ο Hartley είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και σίγουρα έχει τον τίτλο του φαβορί στη συγκεκριμένη μάχη.

Ο Gasly από την άλλη, είναι πρωταθλητής του GP2, ενώ το 2017 διεκδίκησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Super Formula. O Γάλλος θεωρείται μεγάλο ταλέντο και το κίνητρό του να κοντράρει στα ίσα έναν δις παγκόσμιο πρωταθλητή θα είναι σίγουρα μεγάλο. Η διαφορά εμπειρίας ίσως παίξει τον ρόλο της, όμως σίγουρα αρκετοί ενθουσιάζονται με τις προοπτικές του.

Πρόβλεψη νικητή του AMN: Hartley

#2 Renault

Μπορεί να έχει κατά τα φαινόμενα το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο, όμως οι δύο οδηγοί της Renault συνιστούν ένα πολύ δυναμικό οδηγικό δίδυμο. Στη δεύτερη του χρονιά με την ομάδα, ο Nico Hulkenberg θέλει να αποδείξει τον εαυτό του και ως μεγάλο στόχο έχει φυσικά να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Το 2018 είναι μια χρονιά που έχει να δείξει πως πρέπει να τον θεωρούν μεγάλο οδηγό ή όχι.

Από την άλλη, ο Carlos Sainz εντυπωσίασε τόσο το 2016 αλλά και το 2017, νικώντας κατακράτος τον Daniil Kvyat. O Ισπανός βλέπει την ευκαιρία στην Renault ώστε να γίνει ένας μελλοντικός ηγέτης και σίγουρα αυτό θέλει να τον κάνει να κερδίσει τον Hulk. Η προοπτική να επιστρέψει στην Red Bull εάν φύγει ο Ricciardo δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει, καθώς το να είσαι #1 στην Renault είναι προτιμότερο από #2 στην RBR.

Πρόβλεψη νικητή του AMN: Sainz

#1 Red Bull

Και φτάσαμε στη τελευταία ομάδα. Ένα οδηγικό δίδυμο που μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο του grid. Δύο οδηγοί νικητές, ενθουσιώδεις και με τα φόντα να γίνουν μελλοντικοί πρωταθλητές. Τα ονόματά τους, Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Θα ξεκινήσουμε με τον Αυστραλό, ο οποίος μπαίνει στον τελευταίο του χρόνο όσον αναφορά το συμβόλαιό του και από πέρυσι υπάρχει η αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει με τους ταύρους. Ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει σε μια ομάδα σε ρόλο Mark Webber και φέτος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποδείξει στα μεγάλα κεφάλια πως πρέπει, αν όχι να είναι #1, να έχει ίσο status με τον teammate του. Ο Αυστραλός είναι νικητής αγώνα και σε πολλές περιπτώσεις έχει προσφέρει περισσότερα απ’όσο το μονοθέσιο μπορεί να του δώσει. Έτοιμος για όλα ο Honey Badger το 2018.

Ο Max Verstappen από τη μεριά του, θέλει φέτος να κερδίσει αγώνες, να δει πως η Red Bull μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά, θα έχει τη μεγάλη πίεση από τον teammate του και αν μείνει μακριά από λάθη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Στο πρόσωπό του, βλέπουν έναν οδηγό όπου μπορούν να στηριχθούν πάνω του και πλέον έχει την εμπειρία ώστε να κάνει το βήμα παραπέρα. Το ερώτημα είναι αν το 2017 ήταν “Character Building Season” ή όχι για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει δει το σπορ από τους Lewis Hamilton και Fernando Alonso.

Πρόβλεψη νικητή του AMN: Ricciardo

Καλή χρονιά να έχουμε και καλή τύχη σε όλες τις ομάδες και τους οδηγούς και το πρωτάθλημα να κριθεί στον τελευταίο αγώνα, στον τελευταίο γύρο, στη τελευταία στροφή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles