Twitter Facebook
Home » AUTO » Ποια είναι τα Τοπ 10 αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα Τοπ 10 αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Οι Έλληνες αγόρασαν και αποφάσισαν ποια μοντέλα τους ταιριάζουν καλύτερα και τα 10 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις πόλεις και όχι μόνο έρχονται έτοιμα στο πιάτο σας.

Όπως θα δείτε και στη παρακάτω λίστα, όλα τα αυτοκίνητα ανίκουν από τη μεσαία κατηγορία και κάτω, με έμφαση στα λίγα κυβικά με ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και έως και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, παρατηρούμε μια ακόμα χρονιά, όπου οι ίδιοι κατασκευαστές κέρδισαν το ελληνικό κοινό.

#10 Hyundai i20

H εταιρία από τη Κορέα παραμένει σταθερά στις κορυφαίες προτιμήσεις του ελληνικού κοινού, έχοντας στη γκάμα της το ευρύχωρο i20 που καλύπτει της ανάγκες όλης της οικογένειας και σε τιμές που ξεκινάνε από τα 11.οοο ευρώ.

#9 Hyundai i10

Το δεύτερο μοντέλο της σειράς παραμένει της Hyundai με το μικρό της να είναι η δεύτερη παρουσία της εταιρίας στο τοπ 10 των ελληνικών πωλήσεων. Μικρό, ευρύχωρο και άνετο για χρήση εντός πόλης, το i10 που ανανεώνεται συνεχώς, διαθέτει άκρως ελκυστικούς κινητήρες και με τη τιμή να ξεκινά από τα 10.590 ευρώ, είναι λογικό να το βλέπουμε στη θέση αυτή.

#8 Renault Clio

Πιο σύγχρονο από ποτέ, το Clio έχει καθιερωθεί στην ελληνική αγορά, με κάθε νέα γενιά που κυκλοφορεί να κάνει τον Έλληνα καταναλωτή να το αγαπάει ακόμα περισσότερο. Στυλιστικές λεπτομέρειες που βγάζουν μάτι, μιρκοί κινητήρες και αρχική τιμή 12.360 ευρώ κερδίζει επάξια μια θέση στη καρδιά μας.

#7 Nissan Qashqai

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα αυτοκίνητο με πολλές εκδόσεις, άνεση και ευεληξία, σίγουρα θα μιλήσουμε για το Qashqai. Αγαπημένο μοντέλο της Nissan που το βλέπεις σε κάθε γειτονιά να κυκλοφορεί και έχοντας αρχική τιμή τα 20.490 ευρώ, είναι ένα crossover που ζηλεύει η κάθε εταιρία.

#6 Citroen C3

Το σύνθημα αλλαγής φιλοσοφίας της Citroen ήταν το C3 που γνωρίζει επιτυχίες τόσο εντός δρόμου αλλά και σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Σχεδιασμός crossover με μεγάλη άνεση, ξεχωριστό στυλ και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι φέρνουν τον οδηγό πιο κοντά στο αυτοκίνητο. Αρχική τιμή είναι στα 12.210 ευρώ για ένα μοντέλο επανάσταση.

#5 Peugeot 208

Έχοντας ίσως τη καλύτερη αισθητική, το 208 παραμένει στα αγαπημένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, έχοντας μεγάλη γκάμα κινητήρων, τόσο σε βενζίνη αλλά και ντίζελ. Η ιστορία του αποδυκνύει και την οικονομική του συνεισφορά, με την αρχική τιμή να είναι στα 12.900 ευρώ.

#4 Volkswagen Polo

Μια ιστορία που ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, το VW Polo κατέχει πανάξια μια θέση στην ελληνική αγορά, έχοντας καθιερωθεί στους ελληνικούς δρόμους. Πληθώρα επιλογών στις εκδόσεις, πολλοί κινητήρες, οικονομία και τιμή που ξεκινά από τα 12.950 ευρώ, παραμένει ένα μοντέλο που γράφει τη δική του ιστορία.

#3 Opel Corsa

Ακόμα ένα μικρό που ανανεώθηκε και ανήλθε στις κορυφαίες θέσεις προτιμήσων με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο σε πωλήσεις, φέρνοντας βραβεία και χαμόγελα στους ανθρώπους της Opel. Πλούσιος εξοπλισμός σε ένα άκρως ευρύχωρο μικρό με γκαζιάρικα χαρακτηριστικά, κάνει τα 11.580 ευρώ άκρως δελεαστικά.

#2 Fiat Panda

Έχοντας πλέον και τη τετρακίνηση, το Fiat Panda διαθέτει τα πάντα για τη κατηγορία του, με τις εκδόσεις να μεγαλώνουν απο γενιά σε γενιά, έχοντας παράλληλα σταθερά αυξανόμενο κοινό και πολλούς φανατικούς οπαδούς. Τελευταία προσθήκη η κίνηση με φυσικό αέριο με πολύ μικρό κόστος. Η τιμή ξεκινά από τα 10.550 ευρώ και σίγουρα θα περάσει καιρός ώστε να δούμε πτώση στις πωλήσεις.

#1 Toyota Yaris

Μόνιμα στη κορυφή των πωλήσεων, το Toyota Yaris είναι το Best Seller της ελληνικής αγοράς με την υβριδική έκδοση να είναι η πλέον αγαπημένη. Μια ιστορία επιτυχιών που δεν σταματά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ο Πρωταθλητής Yaris βλέπει τις τιμές του να ξεκινούν από τα 11.550 ευρώ.