spot_img

Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για τον Vettel

Ο Sebastian Vettel θα δεχθεί ποινή τριών θέσεων στο grid για το GP Η.Π.Α, καθώς παραβίασε τον κανονισμό της κόκκινης σημαίας στο FP1.

Oι αγωνοδίκες έβγαλαν τη κόκκινη σημαία στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ώστε να απομακρυνθούν χαλίκια που είχε φέρει ο Charles Leclerc ανάμεσα στις στροφές 8 και 9. Ο κανονισμός αναφέρει πως οι οδηγοί πρέπει να μειώσουν ταχύτητα στα 80 περίπου χλμ/ώρα.

Στη περίπτωση του Vettel, έπρεπε να περάσουν 27.7 δευτερόλεπτα όπως δήλωσε κι ο ίδιος ώστε να φτάσει σε αυτό το όριο, πράγμα που τον οδήγησε στο γραφείο των αγωνοδικών. Σύμφωνα με τη τηλεμετρία του replay, o Γερμανός όχι μόνο άργησε να μειώσει τη ταχύτητα του, αλλά είχε επιταχύνει μέχρι και τα 150 χλμ/ώρα. Μετά τη λήξη του FP2, είχαμε επίσημη ανακοίνωση της ποινής 3 θέσεων στο grid του αγώνα και 2 βαθμούς ποινής στο δίπλωμα του.

Ανάλογα περιστατικά είχαμε συναντήσει στην Αυστραλία με τον Daniel Ricciardo και στην Ιαπωνία με τον Esteban Ocon, όπου δέχθηκαν ακριβώς την ίδια ποινή.

Η εξέλιξη αυτή κάνει το έργο του Vettel ακόμα πιο δύσκολο στο να παραμείνει ζωντανός στη κατάκτηση του τίτλου, καθώς στη καλύτερη περίπτωση θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 4η θέση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles