spot_img

Πόσους Driver of the Day είχαμε στο GP του Μπαχρέιν;

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το 2018 ήταν γεμάτος δράση μέχρι το τέλος και αρκετοί οδηγοί εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους.

Έχοντας χωνέψει το αρνί, το κοκορέτσι και τις πολλές σαλάτες που έντυναν το τραπέζι της Κυριακής, τον μπακλαβά αργότερα και μετά όλη η δράση από F1, MotoGP, Indycar, WEC και WRC που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, μας έπεσαν βαριά. Όμως είμαστε εδώ, ώστε να εξετάσουμε τους οδηγούς που έλαμψαν στον αγώνα της Κυριακής.

Pierre Gasly

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, κανενας δεν περίμενε πως η Toro Rosso θα τερματίσει μέσα στη πρώτη 5άδα στον αγώνα. Κι όμως, οι αναβαθμίσεις με νέο αεροδυναμικό πακέτο από την ομάδα, μαζί με τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda, επέπτρεψαν στην μικρή ομάδα της Red Bull να πάρει 12 βαθμούς.

Η εμφάνιση του Γάλλου ήταν εντυπωσιακή, όμως είχε το μονοθέσιο για να το κάνει, είχε καθαρή πίστα και δεν έδωσε κάποια ουσιαστική μάχη στη πίστα που θα έδινε επιπλέον φθορά στα ελαστικά. Εξαιρετικό αποτέλεσμα, όμως  δεν ξεπέρασε τις δυνατότητες του μονοθεσίου του, δεν χρειάστηκε, όμως δίκαια πήρε τον τίτλο του Driver of the Day.

Sebastian Vettel

Ακόμα ένας οδηγός που εντυπωσίασε ήταν φυσικά ο νικητής του αγώνα, Sebastian Vettel. O Γερμανός έκανε ένα μόλις pit-stop και δέχθηκε μεγάλη πίεση στους τελευταίους 10 γύρους ώστε να κρατήσει ζωντανά τα ελαστικά του. Άντεξε στον πολύ πιο γρήγορο Valtteri Bottas και πήρε 25 πολύτιμους βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τρομερή διαχείρηση από τον Vettel, που δείχνει πως ο μοναδικός του στόχος είναι μόνο και μόνο το πρωτάθλημα.

Marcus Ericcson

Μπορεί να εντυπωσίασε η 4η του Pierre Gasly, όμως ακόμα μια τρομερή εμφάνιση έκανε ο Marcus Ericsson με την Sauber. Μετά από 2+ χρόνια, ο Σουηδός πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα και έβαλε τέλος σε ένα πολύ μεγάλο αρνητικό σερί της Sauber δίχως βαθμούς.

Ένα τρομερό αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε πως στις χειμερινές δοκιμές η Ελβετική ομάδα ήταν στην τελευταία θέση με το θεωρητικά πιο αργό μονοθέσιο.

Επιπλέον, αυτό το αποτέλεσμα επισκιάζει και τον Charles Leclerc. Ο νεαρός έχει ονομαστεί από πολλούς ως ο μελλοντικός αστέρας της Ferrari και πολλοί περίμεναν ήδη να κερδίζει εύκολα τον teammate του.

Stoffel Vandoorne

Ο τελευταίος οδηγός που εντυπωσίασε στο GP του Μπαχρέιν ήταν ο Stoffel Vandoorne. O Βέλγος είχε πέσει στη τελευταία θέση στον πρώτο γύρο και αναγκάστηκε να αλλάξει από νωρίς τη στρατηγική του. Ακολουθώντας τέλεια το νέο πλάνο, κινούνταν σε έναν εξαιρετικό ρυθμό και κατάφερε να βρεθεί στην 8η θέση, πίσω από τον teammate του, Fernando Alonso.

H εμφάνιση του Vandoorne πέρασε σε πολλούς απαρατήρητη, όμως ήταν από τις καλύτερες του αγώνα και αξίζει να είναι στη συγκεκριμένη λίστα οδηγών.

Δυστυχώς μόνο ένας μπορεί να αναδειχθεί ως Driver of the Day, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τονίσουμε και αυτούς που έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles