spot_img

Προτεραιότητα οι ευκαιρίες σε γυναίκες οδηγούς να εισέλθουν στην F1 θα δώσει η Liberty

O CEO της F1, Chase Carey, δήλωσε πως το σπορ θα επιδιώξει να δει γυναίκες οδηγούς στο μέλλον, δίνοντας τους περισσότερες ευκαιρίες να διακριθούν.

Στα πλαίσια της έκθεσης της Γενεύης, ο Αμερικανός αναφέρθηκε στη στρατηγική της F1 για το εγγύς μέλλον, με την έναρξη της σεζόν για το 2019 να είναι λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά. Οι βασικοί στόχοι της F1 είναι δύο σύμφωνα με τα λόγια του Carey, με το πρώτο να αφορά το τεχνολογικό κομμάτι που θα ακολουθήσει το σπορ στο μέλλον.

Το πρώτο μας μέλημα δεν είναι μόνο να χτίσουμε στη τεχνολογική μας κυριαρχία, αλλά και τα τρομερά κατορθώματα μας στην απόδοση και τη διάρκεια των μονοθεσίων και των υβριδικών κινητήριων μονάδων. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα δρόμου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως η F1 είναι ένα σπορ για όλους και θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις ευκαιρίες που θα παίρνουν οι γυναίκες οδηγοί.

Δεύτερον, θέλω να τονίσω πως η Formula 1 είναι ένα σπορ για όλους. Αυτό σημαίνει πως το να θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε ευκαιρίες για γυναίκες οδηγούς εντός και εκτός πίστας και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε το σπορ σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θέλουμε να είμαστε ένα σπορ που να εμπνέει μυστήριο και γκλάμουρ, αλλά ταυτόχρονα να είναι ανοικτό για όλους.

Το 2019, η Tatiana Calderon θα αγωνίζεται στην Formula 2, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός που θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα αποτελέσματα της τα προηγούμενα χρόνια στο GP3 μπορεί να μην ήταν ιδανικά, αλλά ο ρόλος της στην ακαδημία οδηγών της Sauber ανανεώθηκε και για φέτος. Η τελευταία γυναίκα που είδαμε σε επίσημη διαδικασία της F1 ήταν πίσω στο GP της Μεγάλης Βρετανίας το 2015 και την Susie Wolff, ενώ η τελευταία γυναίκα που πήρε εκκίνηση σε αγώνα ήταν παραπάνω από 40 χρόνια πριν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles