spot_img

Rally Dakar: Νίκησε για τρίτη φορά ο Carlos Sainz

Το Rally Dakar για το 2020 έφτασε επίσημα στο τέλος του, με τον El Matador να είναι ο μεγάλος νικητής στο πρώτο αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ισπανός με το Mini της Bahrain JCW X-Raid Team μπήκε στη τελευταία ημέρα με ένα άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του και με προσεκτική οδήγηση έφτασε στη 3η του νίκη στο θρυλικό αγώνα. Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος για ακόμα μια χρονιά, με τον Nasser Al-Attiyah της Toyota Gazoo Racing ολοκλήρωσε στη 2η θέση, με τον Καταριανό να χάνει σημαντικό έδαφος στις τελευταίες ειδικές λόγω προβλήματος στο σύστημα πλοήγησης που τον είχε ρίξει μέχρι και 18 λεπτά πίσω. Ο νικητής του 2019 έκλεισε εν τέλει 4 λεπτά μακριά από τον Sainz και άφησε στη 3η θέση τον Stephan Peterhansel που συμπλήρωσε το βάθρο.

Rally DakarΠίσω του τερμάτισαν άλλα δύο Toyota, με τον τοπικό ήρωα Yazeed Al Rajhi να παίρνει τη 4η θέση και τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο Giniel de Villiers.

Ο Fernando Alonso, στο πρώτο του Dakar, κατάφερε να τερματίσει στην 13η θέση και σίγουρα η εμπειρία του 3-φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα του μείνει αξέχαστη.

Στις μοτοσυκλέτες είδαμε για ακόμα μια φορά μια εντυπωσιακή μάχη, με την ιστορία να ξαναγράφεται από την αρχή. Τελικός νικητή ήταν ο Αμερικανός Ricky Brabec με τη Honda να παίρνει επιτέλους τη νίκη που έψαχνε, έπειτα από 18 χρόνια κυριαρχίας της KTM. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Pablo Quintallina της Husqvarna, ενώ το βάθρο έκλεισε ο περσινός νικητής, Τoby Price της KTM.

Rally Dakar

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη κατηγορία των φορτηγών, η Kamaz κυριάρχησε για ακόμα μια χρονιά, παίρνοντας ίσως τη πιο άνετη νίκη στο Dakar τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με το 1-2. Ο Andrey Karginov πήρε τη νίκη για το 2020 και άφησε 42 ολόκληρα λεπτά πίσω του τον teammate του, Anton Shibalov στον θρίαμβο των Ρώσων. Στη 3η θέση του βάθρου έκλεισε ο οδηγός της MAZ, Siarhei Viazovich.

Στη κατηγορία των Quad, ο τίτλος ήρθε για 3η φορά στη Χιλή, με τον Ignacio Casale να θριαμβεύει στις ειδικές της Σαουδικής Αραβίας, με τον Γάλλο Simon Vitse να παίρνει τη 2η θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Πολωνός Rafal Sonik.

Rally DakarΤέλος, στη κατηγορία “Side by Side” νικητής ήταν ακόμα ένας οδηγός από τις Η.Π.Α. Ο Casey Currie ήταν ο μεγάλος νικητής, μπροστά από τους Sergei Kariakin από τη Ρωσία και τον Chaleco Lopez από τη Χιλή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles