spot_img

Rally Φινλανδίας: Θρίαμβος για Lappi και Toyota

Ο Esapekka Lappi πήρε την παρθενική του νίκη στο θρυλικό Φινλανδικό Rally, στη μόλις 4η συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Φινλανδός έδειξε πολύ δυνατός από την πρώτη ημέρα του rally και έδινε σκληρή μάχη με τον teammate του, Jari-Mati Latvala. Όμως, όταν ο δεύτερος αντιμετώπισε προβλήματα και έπεσε πολύ πίσω, άφησε τον Lappi μόνο του με μια μεγάλη διαφορά στη τελευταία ημέρα.

Πίσω, έγινε πραγματικά χαμός, με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Sebastien Ogier και Thierry Neuville να έχουν ένα προβληματικό rally. O Γάλλος της M-Sport είχε σπασμένη ανάρτηση αρκετά νωρίς μετά από άλμα, ενώ ο συνοδηγός του, Julien Ingrasia δεν ήταν σε κατάσταση να συνεχίσει.

Παρά όμως τις προηγούμενες 24 ΕΔ, πολλά κρίθηκαν στη τελευταία η οποία ήταν και η Power Stage που έδινε και έξτρα βαθμούς. Επιπλέον, είχαμε και αλλαγές στις θέσεις του βάθρου.

Τον ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Ott Tanak για λογαριασμό της M-Sport και με την 7η θέση γενικής πήρε 11 πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη στη βαθμολογία. Στην 2η θέση της Power Stage ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans και με την επίδοσή του αυτή, προσπέρασε τον Juho Hanninen για την 2η θέση στη Γενική κατάταξη. Ο Thierry Neuville ήταν 3ος, όμως παρά τους βαθμούς που μάζεψε, δεν ξεπέρασε τον Ogier στη βαθμολογία.

Οι Latvala & Hanninen έκλεισαν τη πρώτη 5άδα της Power Stage, με τον μεγάλο νικητή του Rally, Esapekka Lappi να πηγαίνει χωρίς ρίσκο και να παίρνει την 6η θέση.

Αποτελέσματα Γενικής και Power StageC

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles