spot_img

Rally Ιταλίας: Πρώτη και εντυπωσιακή νίκη για Tanak

O Ott Tanak ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και την τελευταία μέρα του Rally και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη Σαρδηνία.

Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport μπήκε στο τελευταίο σκέλος με διαφορά πάνω από 20s από τον Latvala και συνέχισε να πιέζει μέχρι και την Power Stage.

Εκεί, ο Tanak δεν πίεσε και έλεγχε τον ρυθμό του και τερμάτισε άνετα κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο WRC. Πλέον, ο Εσθονός είναι ο 5ος νικητής της σεζόν, μετά τους Ogier, Latvala, Neuville και Meeke. Επιπλέον, ανέβηκε στην θέση της βαθμολογίας.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Jari-Mati Latvala με το Toyota Yaris. O Φιλανδός, πίεσε όσο μπορούσε στην Power Stage, όμως ένα λάθος σε μια φουρκέτα τον άφησε στην 5η θέση και του έδωσε τον 1 βαθμό. Στην 3η ολοκλήρωσε ο Thierry Neuville, παίρνοντας πολύ σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ βγήκε 4ος στη Power Stage.

Ο Esapekka Lappi ήταν η ευχάριστη έκπληξη και τη σημερινή ημέρα. Ο Φιλανδός κέρδισε την Power Stage και σε συνδυασμό με την 4η θέση στη συνολική κατάταξη πήρε ένα τσουβάλι βαθμούς. Στην 5η ολοκλήρωσε ο Sebastien Ogier, με τον Γάλλο να περνά τον Hanninen στην Power Stage, στην οποία ολοκλήρωσε 3ος.

Την 10άδα του Rally Ιταλίας ολοκλήρωσαν οι Ostberg, Mikkelsen, Sordo και Al Rajhi.

Αποτελέσματα Power Stage και Γενική Κατάταξη

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles