spot_img

Rally Μ. Βρετανίας: Παρθενική νίκη για τον Evans – Πρωταθλητής για 5η φορά ο Ogier

O Elfyn Evans ήταν ο μεγάλος νικητής στο Rally της πατρίδας του στις χωμάτινες ειδικές, όμως o Sebastien Ogier ανακηρύχθηκε ο πρωταθλητής για τη φετινή σεζόν.

Ο Βρετανός μπήκε στην τελευταία ημέρα με ένα άνετο προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού από τους ανταγωνιστές του και το μόνο που είχε να κάνει ήταν μια σωστή διαχείριση. Μάλιστα, φτάνοντας στην Power Stage το προβάδισμα είχε μειωθεί στα 43.1s, όμως η μάχη για την 2η θέση ήταν εκείνη που ήταν ανοιχτή με 5 οδηγούς να είναι σε πολύ μικρή απόσταση. Στην τελευταία ειδική όμως, πήγε όσο πιο χαλαρά μπορεί να πάει ένας οδηγός rally και ολοκλήρωσε στη κορυφή πανηγυρίζοντας τη πρώτη του νίκη μέσα στο σπίτι του.

Ο Sebastien Ogier ήθελε πέρα από τη 3η θέση στο Rally να πάρει τουλάχιστον 1 βαθμό στη Power-Stage και με την 5η θέση κατέκτησε και μαθηματικά τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο με την Ford και 5ο συνολικά στη καριέρα του.

Βέβαια, το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν για το αν ο Sebastien Ogier θα κατάφερνε να πάρει το πρωτάθλημα στο προ-τελευταίο rally της σεζόν.

 Στην Power-Stage τα πράγματα αντρείεψαν, καθώς οι μάχες ήταν μεγάλες και πέρα από πολλές. Ταχύτερος όλων ήταν ο Neuville, παίρνοντας τους 5 επιπλέον βαθμούς, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Στην 2η θέση ήταν ο Kris Meeke, ενώ στην 3η ολοκλήρωσε ο Latvala. Την 5άδα έκλεισαν οι Ogier και Mikkelsen.

Αποτελέσματα Power Stage και Γενικής

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles