spot_img

Rally Mexico: Νικητής για έκτη φορά ο Ogier

Ο Sebastien Ogier ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στον Rally Mexico έπειτα από μόλις τρεις ημέρες δράσης, παίρνοντας προβάδισμα στη βαθμολογία.

Ο Γάλλος, έχτισε από τη πρώτη ημέρα μια διαφορά την οποία διατήρησε έως το Σάββατο, όπου αποτέλεσε τη τελευταία ημέρα του Rally. Οι διοργανωτές, αναγκάστηκαν να αφήσουν τις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού κι έτσι είχαμε συνολικά 20 Ειδικές Διαδρομές.

Έχοντας μια πολύ σταθερή ταχύτητα στις υπερειδικές του Σαββάτου, ολοκλήρωσε 27.8 δευτερόλεπτα στη κορυφή και έφτασε τον Sebastien Loeb στις 6 νίκες στο Rally Mexico. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στη σεζόν και δεύτερη για την Toyota, δείχνοντας πως το ιαπωνικό εργοστάσιο μπορεί να μείνει μακριά από σοβαρά προβλήματα, παίρνοντας προβάδισμα και στα δύο πρωταθλήματα. Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 2η θέση της κατάταξης για την Hyundai, o oποίος έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά για να τη κατακτήσει. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν υπό πίεση, αλλά άντεξε και άφησε πίσω του για 10.1s τον Teemu Suninen. Ο Φινλανδός ήταν από τα καλύτερους του Rally Mexico, έχοντας εντυπωσιακή ταχύτητα με το Ford Fiesta της M-Sport.

O Elfyn Evans έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης και έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών, μένοντας πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον Ogier, ενώ ο Kalle Rovanpera έκλεισε την πρώτη 5άδα για την Toyota.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Thierry Neuville ήταν από τους άτυχους του Rally, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα ηλεκτρικά την Παρασκευή και αποφάσισε να συνεχίσει με Rally 2 τον αγώνα. Ο Βέλγος μπορεί να κέρδισε 5 από τις τελευταίες 8 Ειδικές Διαδρομές, όμως έχασε σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα οδηγών. Δύσκολο αγώνα είχε και ο Esapekka Lappi, o οποίος είδε το Fiesta του να τυλίγεται στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου, έπειτα και από την ειδική Le Chocolate 2.

Οι ομάδες θα επιστρέψουν στην Ευρώπη τώρα, έπειτα και από την ακύρωση του Rally Argentina, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται το Rally Portugal που είναι προγραμματισμένο τον Μάιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτελέσματα Rally Mexico και Βαθμολογία Οδηγών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles