spot_img

Rally Σουηδίας: Νίκη για Evans και Toyota

Ο Elfyn Evans ήταν ο πρωταγωνιστής του δεύτερου γύρου της χρονιάς κερδίζοντας στο Rally Σουηδίας, στον δεύτερο αγώνα του με το Yaris WRC.

Ο Βρετανός είχε μόλις δύο ΕΔ (με τη μία να ακυρώνεται) την Κυριακή και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του. Κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του και πρώτη με την Toyota Gazoo Racing WRT. Έχοντας μια ικανοποιητική διαφορά, δεν πίεσε ούτε στην Power Stage και άφησε συνολικά κατά 12.7s πίσω του τον Πρωταθλητή, Ott Tanak που πήρε τη 2η θέση στο Rally. Ο Εσθονός πρέπει να είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του και θέλει γρήγορα να μαζέψει το χαμένο έδαφος από την εγκατάλειψη στο Μόντε Κάρλο. Η μεγάλη μάχη ήταν για το τρίτο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε δύο ακόμα Yaris, με το «νέο αίμα» να κυριαρχεί.

Πιέζοντας στο όριο και κερδίζοντας την Power Stage, o Kalle Rovanperä έκλεισε το βάθρο των νικητών. Άφησε τον Sebastien Ogier στη 4η θέση της Γενικής Κατάταξης κατά 3.4s, με τον Γάλλο να βλέπει τους teammate του να τον κερδίζουν στα ίσα. Πίσω του στην 5η θέση έμεινε ο Esapekka Lappi με το Fiesta WRC. Όμως, λίγο έλειψε να χάσει την θέση καθώς ο Thierry Neuville που πήρε την 6η θέση ήταν μόλις 1.4s πίσω του στη τελική κατάταξη.

Οι υπόλοιπες θέσεις δεν άλλαξαν, με τον Graig Breen να παίρνει την 7η θέση μπροστά από τους Teemu Suninen και Takamoto Katsuta.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Rovanperä πήρε τους 5 βαθμούς της Power Stage, με τη 5άδα να αποτελείται επίσης από τους Neuville, Ogier, Tanak και Lappi, που μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Αποτελέσματα Rally Σουηδίας και Βαθμολογίες Οδηγών/Κατασκευαστών

Rally ΣουηδίαςRally ΣουηδίαςRally Σουηδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles