spot_img

Σφοδρή επίθεση Hamilton στην Pirelli για τη φθορά των ελαστικών

Ο Lewis Hamilton ήταν απογοητευμένος από τον τρόπο που τα ελαστικά της Pirelli φθείρονταν στο GP Αυστρίας και έδωσε ευθύνες και στον Ιταλό κατασκευαστή.

Ο αγώνας στο Red Bull Ring σίγουρα ήταν ένας από τους χειρότερους στη καριέρα του Βρετανού, καθώς αρχικά ο teammate του εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα. Στη συνέχεια η ομάδα του επέλεξε τη λάθος στρατηγική που του κατέστρεψε τις πιθανότητες για νίκη. Έπειτα, στη προσπάθεια του να πιέσει για να περάσει τον Kimi Raikkonen, τα πίσω ελαστικά του διαλύθηκαν και το κερασάκι στη τούρτα ήρθε όταν έχασε τη πίεση καυσίμου στον 65ο γύρο και εγκατέλειψε έπειτα από την Μαλαισία του 2016.

Ο Hamilton πέρα από την απογοήτευση που είχε, κατηγόρησε την Pirelli πως έφερε τα λάθος ελαστικά στο Spielberg.

Δεν έπρεπε να φέρουν αυτά τα ελαστικά στην Αυστρία, έπρεπε να φέρουν αυτά που είχαμε στην Γαλλία. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις την έντονη φθορά στο πέλμα του ελαστικού να είναι έντονη. Αν κάνεις τη λάθος επιλογή, αυτό συμβαίνει. Κανονικά ήταν προσχεδιασμένο να φέρουν τα άλλα ελαστικά εδώ. Όμως δεν κάνει και καμία διαφορά στο αποτέλεσμά του.

Πέρα από την σφοδρή αυτή επίθεση προς τον επίσημο προμηθευτή της F1, o Hamilton εξήγησε πως ο σχεδιασμός των ελαστικών αυτών, χαλάει και τους αγώνες, διότι αν πιέσεις φθείρονται υπερβολικά.

Προσπαθούσα να προσπεράσω και το πρόβλημα με τα ελαστικά αυτά, είναι πως δεν μπορείς να μείνεις στον ίδιο αγώνα. Είχα τον ρυθμό να μείνω μαζί τους και να παλέψω για το υπόλοιπο του αγώνα, όμως τα ελαστικά δεν τα έβγαλαν πέρα. Υπό αυτές τις περιστάσεις, εκλάπη μια μεγάλη μάχη για τους θεατές. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Τα ελαστικά αυτά δεν είναι ικανά για να μπορέσεις να κάνεις έναν τέτοιο αγώνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles