spot_img

Σημειώσεις από το GP των H.Π.Α.

Ο αγώνας στο Circuit of the Americas για το 2018 ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς, με το παρασκήνιο να είναι μεγάλο εντός και εκτός πίστας.

-Μετά το τέλος του αγώνα, είχαμε ποινές αποκλεισμού για δύο οδηγούς. Αρχικά, ο Esteban Ocon ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο στη ροή καυσίμου στον αγώνα, ενώ ο Magnussen ολοκλήρωσε τον αγώνα με παραπάνω κατανάλωση καυσίμου από το επιτρεπτό. Ως αποτέλεσμα και οι δύο οδηγοί χάνουν τις θέσεις τους στους βαθμούς.

-Ο Brendon Hartley πήρε τελικά την 9η θέση και δύο βαθμούς κάνοντας τον ίσως καλύτερο αγώνα του για φέτος, εκκινώντας από τη τελευταία θέση, κερδίζοντας στα ίσα και εύκολα τον teammate του. Τη 10άδα έκλεισε ο Marcus Ericcson για τη Sauber.

-O Kimi Raikkonen πήρε τη πρώτη του νίκη στην F1 μετά την Αυστραλία του 2013 με τη Lotus. Χρειάστηκαν να περάσουν 113 αγώνες ώστε να ανέβει και πάλι στο κορυφαίο σκαλί, ενώ αυτή ήταν η πρώτη του νίκη με την Ferrari μετά το GP Βελγίου το 2009.

-H Mercedes πρέπει να κάνει μια καλή επανάληψη από το τριήμερο, καθώς σύμφωνα με τον Lewis Hamilton η λάθος στρατηγική ξεκίνησε το Σάββατο με την επιλογή να βάλουν στο Q2 τη super-soft γόμα που έφερε τον Βρετανό σε μειονεκτική θέση στην εκκίνηση. Η διαφορά με την ultra-soft είναι τέτοια, όπου η πρόσφυση που δίνει καλύπτει την απόσταση στην εκκίνηση, κάτι που επιβεβαιώθηκε.

-Εκτός από τον Hamilton, λάθος ήταν και η διαχείριση του Valtteri Bottas, διότι αν έμπαινε για αλλαγή ελαστικών έναν γύρο νωρίτερα από τον Kimi Raikkonen, τότε θα είχε βγει μπροστά από την Ferrari. O λόγος είναι το γεγονός πως τα φρέσκα ελαστικά είναι κατά πολύ ταχύτερα από τα φθαρμένα και ταυτόχρονα ο Φινλανδός έδινε μάχη με τον Hamilton που του κόστισε σε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, η Mercedes όχι μόνο δεν ρίσκαρε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έχασε και θέση από τον Max Verstappen.

-H Ferrari επέστρεψε στη δυνατή της φόρμα που είχε πριν τη Σιγκαπούρη και ο Sebastian Vettel εξήγησε τον λόγο. Οι αναβαθμίσεις που είχαν φέρει στη Marina Bay έκανε το μονοθέσιο πολύ πιο αργό, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος έναντι της Mercedes. Στη Scuderia δοκίμασαν και ένα νέο πάτωμα τη Παρασκευή, όμως στον αγώνα έτρεξαν και οι δύο οδηγοί με το spec που είχαν στο Βέλγιο.

-Το λάθος του Sebastian Vettel στη μάχη με τον Daniel Ricciardo, ενδέχεται να κόστισε στη Ferrari το 1-2. Ο Γερμανός είχε καταπληκτικό ρυθμό, με το δεύτερο stint του με τη soft γόμα να του επιτρέπει να καλύψει μια διαφορά των 18 δευτερολέπτων από τον Valtteri Bottas που έπαιξε κακή άμυνα και του έδωσε τη 4η θέση.

-Η μετακίνηση του Lance Stroll στη Racing Point Force India αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το GP στο Άμπου Ντάμπι, με τον Καναδό να παίρνει τη πρώτη γεύση από το μονοθέσιο της ομάδας στο τεστ μετά τον αγώνα.

-Ο Hamilton χρειάζεται πλέον να τερματίσει στην 7η θέση και πάνω στον επόμενο αγώνα ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα του τι θα κάνει o Vettel. Η διαφορά των δύο είναι στους 70 βαθμούς και για δεύτερη σερί χρονιά, ο τίτλος φαίνεται να κρίνεται στο Μεξικό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles