spot_img

Σκέψεις για επέκταση της πίστας του Μόντε Κάρλο

Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή στη χάραξη της εικονικής πίστας του Μονακό τα επόμενα χρόνια.

Κάθε χρόνο, τα βλέμματα όλου του κόσμου στρέφονται στο πιο λαμπερό Grand Prix της χρονιάς. Οι στενοί δρόμοι του Πριγκιπάτου κλείνουν με μπαριέρες και οι ταχύτεροι οδηγοί του κόσμου αγωνίζονται ρόδα με ρόδα για 2 ώρες σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος.

Το GP του Μονακό είναι ένα από τα πιο ιστορικά GP στην ιστορία της F1, ενώ αποτελεί μέλος του φημισμένου Triple Crown μαζί με τις 24H του Le Mans και το Indy 500.

Τώρα, υπάρχουν σκέψεις, ώστε μελλοντικά να δούμε την διαδρομή των 3.337 μέτρων να μεγαλώνει, ώστε να προσθέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς. Και σύμφωνα μάλιστα με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει στο τραπέζι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κάθε φορά που η FIA, ο Bernie όταν ήταν ο ιδιοκτήτης του σπορ ή οποιοσδήποτε από τους υπαλλήλους της F1 μας έλεγαν ότι ενδεχομένως πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε μέρος της διαδρομής, δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είπαμε ότι θα το εξετάσουμε και αν μπορούσαμε θα κάνουμε αυτές τις αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή, στο Πριγκιπάτο διατελούντα ορισμένες εργασίες ώστε να γίνει επέκταση της γης κατά 15 στρέμματα. To 2017 στη δεξιά στροφή πριν το τούνελ, είχε καλυφθεί η θέα προς τη θάλασσα διότι εκεί είναι το σημείο που γίνονται τα έργα. Το κόστος του project είναι 2 δις ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Μια φορά στο τόσο κοιτάμε διάφορες δυνατότητες επέκτασης της διαδρομής για την F1 και σίγουρα είναι κάτι που θα σκεφτούμε όταν θα γίνει και η επέκταση της γης σε λίγα χρόνια. Δεν υπάρχουν ακόμα κάποια πλάνα. Δεν λέω πως θα γίνει σίγουρα κάποια αλλαγή, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα σκεφτούμε όχι μόνο πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη πίστα, αλλά και το πώς θα τη κάνουμε πιο συναρπαστική.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles