spot_img

Σταθερότητα, το κλειδί που έδωσε στον Marquez το πρωτάθλημα

Ο Marc Marquez μίλησε για το κρυφό του όπλο στο 2018 και το πώς βελτιώθηκε για να καταφέρει να κατακτήσει τον 5ο του παγκόσμιο τίτλο στο MotoGP.

O Ισπανός σύμφωνα με τον ίδιο ήταν πολύ πιο χαλαρός φέτος και δεν έπασχε από το άγχος που τον είχε καταβάλλει το 2017 στο κυνήγι για το πρωτάθλημα. Φέτος του πήρε μέχρι τρεις αγώνες πριν το τέλος για να φτιάξει μια διαφορά ώστε  να του επιτρέψει από τόσο νωρίς να κατακτήσει τον τίτλο, με αρκετά μεγάλη άνεση.

Πέρυσι το άγχος ήταν πολύ περισσότερο γιατί δεν είχα τη διαφορά στους βαθμούς και η πίεση ήταν μεγαλύτερη. Η αδρεναλίνη όταν πήρα τον τίτλο στην Βαλένθια ήταν διαφορετική. Πάντα συμβαίνει αυτό όταν όλα κρίνονται στον τελευταίο αγώνα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κλειδί για τη φετινή χρονιά, την σταθερότητα. Πέρα από την Αργεντινή και το Mugello, o Marquez έχει 12 τερματισμούς στο βάθρο στους 15 αγώνες φέτος και 8 νίκες. Αυτό του επέτρεψε να είναι ασταμάτητος, κάτι το οποίο και ο ίδιος αποκαλύπτει.

Κοιτάζοντας τα χαρτιά και βλέποντας 25-20-25-20, αυτό είναι κάτι που δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τέτοιου είδους σταθερότητα. Ήταν αυτό που έμαθα από τον Dovi πέρυσι. Ήταν πολύ καλός στο να διαχειρίζεται καταστάσεις και φέτος κάναμε πολύ καλή δουλειά. Μερικές φορές δίνω το κάτι παραπάνω στη μοτοσυκλέτα και άλλες μου το δίνει αυτή. Ήταν αυτός ο συμβιβασμός που μας έδωσε τέτοια σταθερότητα. Ειλικρινά, μόνο στο Mugello δυσκολεύτηκα και αυτό ήταν το μοναδικό μου λάθος σε όλη τη σεζόν. Πέρα από αυτό το λάθος, σε όλους τους υπόλοιπους Αγώνες ήμασταν πολύ σταθεροί και αυτό ήταν το κλειδί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles