spot_img

Συμφωνία ανάμεσα σε Red Bull και Honda για το 2019

Η Honda αναμένεται να είναι ο επόμενος προμηθευτής κινητήρων της Red Bull στην Formula 1, αρχής γενομένης από το 2019.

Σύμφωνα με φήμες που έρχονται από την Γερμανία, οι υπογραφές έχουν πέσει ανάμεσα στην Αυστριακή ομάδα και τον Ιάπωνα κατασκευαστή για παροχή κινητήρων από το 2019 και φυσικά τεχνική συνεργασία. Η Toro Rossο έγινε το πειραματόζωο για το 2018 και είναι η μόνη ομάδα που χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, σε μια μεταβατική περίοδο όπου η μαμά Red Bull εξέταζε με κάθε λεπτομέρεια τη παραμικρή βελτίωση του κινητήριου συνόλου.

Το 2018, είδαμε επιτέλους έναν κινητήρα ο οποίος έχει την ταχύτητα και την αντοχή στην STR13, κάτι όπου δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια στην άδοξη συνεργασία με την McLaren. Η πρόοδος είναι εμφανής και έβαλε δύσκολα στην Red Bull ως προς την απόφαση που έπρεπε να πάρει για το 2019.

Η λύση ήταν είτε να μείνει με την Renault με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, είτε να μετακομίσει στην Honda, να πάρει το ρίσκο και να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι. Το ρίσκο προφανώς και είναι μεγάλο για την Red Bull, όμως η τεχνική συνεργασία και το εμπορικό κομμάτι σίγουρα είναι ένα από τα συν της συνεργασίας με την Honda.

Σύμφωνα με την ίδια την Red Bull, η ανακοίνωση για τον πάροχο των κινητήριων μονάδων θα γίνει στα πλαίσια του GP Αυστρίας στο Spielberg. Όλα πλέον δείχνουν πως η συνεργασία με την Renault θα ολοκληρωθεί έπειτα από 12 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, όμως τίποτα δεν είναι αλήθεια μέχρι να ανακοινωθεί.

Το ερώτημα όμως είναι ένα. Θα μπορέσει η Red Bull να κάνει αυτό που δεν έκανε η McLaren και να κερδίσει με την Honda;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles