spot_img

Συμφωνήθηκε η μείωση του Budget Cap στην F1 για το 2021

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της F1, Ross Brawn, ανακοίνωσε πως οι ομάδες συμφώνησαν να οριστικοποιηθεί το ποσό του Budget Cap το 2021 στα 145 εκατομμύρια δολάρια.

Η πανδημία του Covid-19 έχει σταματήσει την αγωνιστική δράση στην Formula 1, ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπορ. Πολλές ομάδες δυσκολεύονται οικονομικά, ενώ τα χρηματικά έπαθλα θα είναι μικρότερα, κάτι το οποίο ανάγκασε την Liberty Media να ρίξει ρευστό στο σπορ και να δώσει τις καθιερωμένες πληρωμές πιο μπροστά σε ορισμένες ομάδες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το καυτό θέμα στην F1 ήταν εκείνο του Budget Cap, με την Ferrari να ήταν εκείνη η οποία δεν ήθελε να πέσει κατά πολύ το ετήσιο ποσό, διότι θα αναγκαζόταν να απολύσει προσωπικό, όπως ισχυρίστηκε ο Mattia Binotto. Αρχικά, το Budget Cap είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατομμύρια δολάρια και στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συζητήσεις επί συζητήσεων και σκληρά πολιτικά πόκερ μεταξύ των ομάδων.

Εν τέλει, ο Brawn ανακοίνωσε πως το Budget Cap συμφωνήθηκε στα 145 εκατομμύρια δολάρια, δείχνοντας ίσως έναν συμβιβασμό των μεγάλων ομάδων με τις μικρότερες ιδιωτικές.

Οι λεπτομέρειες του Budget Cap θα σταλούν στις ομάδες τις επόμενες ημέρες. Είμαστε στα τελικά στάδια και τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα. Ο στόχος του Budget Cap ήταν αρχικά να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ανάμεσα στις ομάδες. Όμως τώρα πιστεύω πως με τη κατάσταση την οποία βιώνουμε, η οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα της Formula 1 είναι η προτεραιότητα μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles