spot_img

Συζητήσεις μεταξύ Toro Rosso και Honda για το 2018

Η Red Bull ψάχνει μελλοντικές λύσεις στο θέμα της κινητήριας μονάδας, με την Honda να είναι μια επιλογή, με τη Toro Rosso να μπαίνει στο παιχνίδι.

Η Αυστριακή εταιρία, ήταν ένα βήμα πριν τη λύση της συνεργασίας της με την Renault στο τέλος του 2015, όμως το βέτο του Ron Dennis στη Honda δεν επέτρεψε τη συνεργασία των δύο πλευρών. Από τότε, η Red Bull ψάχνει κάποιον συνεργάτη για το μέλλον, καθώς ζητά αποκλειστικά εργοστασιακή βοήθεια. Η Renault μπορεί να παραμένει προμηθευτής, όμως προτεραιότητα είναι η δική της ομάδα και όχι η Red Bull που είναι πλέον πελάτης.

Η συμφωνία της Honda με την Sauber δεν προχώρησε για την επόμενη σεζόν, με την Ελβετική ομάδα να προτιμά τους κινητήρες της Ferrari. Από τη λύση της συνεργασίας, η Honda ψάχνεται για να προμηθεύσει μία δεύτερη ομάδα το 2018, καθώς όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει με την McLaren.

Όπως αναφέρει το motorsport, ο Helmut Marko που κάνει κουμάντο στην Red Bull, συναντήθηκε την Τρίτη στην Ουγγαρία με το αφεντικό της Honda, Masashi Yamamoto, ώστε να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασία.

Πηγές αναφέρουν, πως η Red Bull θέλει μελλοντική συνεργασία με τους Ιάπωνες εφόσον βελτιωθούν αγωνιστικά, ενώ υπάρχουν επαφές για προμήθεια της Toro Rosso από το 2018. Όμως, για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία, πρέπει η Honda να παρέχει και το κιβώτιο στο πακέτο, με την McLaren να φαίνεται διατεθειμένη να βοηθήσει.

Όπως είναι κατανοητό, η βρετανική ομάδα είναι υπέρ της προμήθειας της Toro Rosso με κινητήρες Honda, ωστόσο εάν υπήρχε συμφωνία με την Red Bull, τότε θα ασκούσε βέτο.

Η McLaren έχει συμβόλαιο με την Honda και για το 2018 και όπως όλα δείχνουν, ο συνδυασμός αυτός θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν, παρά τη κρίση που έχουν περάσει η δύο μεριές μέσα στο 2017.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles