spot_img

Τα 10 πιο τρελά hypercars που θα σας πάρουν τα μυαλά

Όσοι είστε οπαδοί της τρελής τεχνολογίας, ακραίου σχεδιασμού και ταχυτήτων που ξεπερνάνε κάθε όριο, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την παρακάτω λίστα με hypercars.

Μπορεί μέχρι σήμερα να έχουμε δει εντυπωσιακά αυτοκίνητα ανά τα χρόνια από τους κατασκευαστές, όμως πλέον ο όρος supercar έχει εξελιχθεί σε hypercar. Κάποτε, τα 350 χλμ/ώρα ήταν κάτι το εντυπωσιακό και πλέον ο ελάχιστος στόχος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα 400 χλμ/ώρα.

Τώρα, καθίστε αναπαυτικά και προετοιμαστείτε για τα καλύτερα και πιο σκληροπυρηνικά hypercars που έρχονται.

#10 Ferrari SF90 Stradale

O διάδοχος της LaFerrari έχει σπέσιαλ όνομα και τρομερές επιδόσεις που συνδυάζονται με μια φοβερή σχεδιαστική φιλοσοφία. Φοράει τον 4.0 λίτρων V8 twin-turbo και μαζί με τρεις ηλεκτροκινητήρες η απόδοση φτάνει τα 986 άλογα. Τα 0-100 τα πραγματοποιεί σε 2,5 δευτερόλεπτα με τη τελική να ανέρχεται στα 340 χλμ/ώρα. Η SF90 Stradale έρχεται το 2020 με τη τιμή της να αναμένεται μικρότερη της LaFerrari που κόστισε αρχικά 1.4 εκατομμύρια ευρώ.

#9 Mercedes-AMG One

H τεχνολογία της F1 συναντά αυτή του δρόμου, με την One να είναι ένα αποτέλεσμα εκπληκτικής μηχανικής και πρωτοπόρας αεροδυναμικής ανάπτυξης. Φορώντας τον 1.6 λίτρων turbo κινητήρα της Mercedes από το 2015, το hypercar των Γερμανών μπορεί να κάνει τα 0-200 σε έξι δευτερόλεπτα και η τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα. Η παραγωγή είναι περιορισμένη σε 275 μονάδες και η τιμή θα κυμαίνεται γύρω στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

#8 McLaren Speedtail

O διάδοχος της F1 έρχεται για την McLaren, με το νέο της hyper-GT αυτοκίνητο να ενστερνίζεται τα τρία καθίσματα (1+2) και την τέλεια αεροδυναμική σε ένα σύνολο που αρμόζει σε μια τέτοια εταιρεία. Φορά τον 4.0 λίτρων V8 twin-turbo hybrid κινητήρα που φτάνει τα 1036 άλογα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Speedtail φτάνει τα 300 χλμ/ώρα σε μόλις 12,8 δευτερόλεπτα, με τη τελική ταχύτητα να ανέρχεται πάνω από τα 400 χλμ/ώρα. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη στα 106 κομμάτια, τα οποία κοστίζουν το καθένα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και όπως είναι λογικό όλα έχουν πουληθεί.

#7 Aston Martin Valkyrie

Αν θέλουμε να δούμε ένα Hypercar που μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ, αυτό είναι η Valkyrie. Σε συνδυασμό με τη Red Bull Racing, ο Adrian Newey δημιούργησε ένα κόσμημα σε τέσσερις τροχούς, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο σε αγωνιστική μορφή στις 24H του Le Mans το 2021. Τα πάντα πάνω στη Valkyrie είναι εντυπωσιακά, με τα νούμερα να το επιβεβαιώνουν. Το πρώτο hypercar της λίστας που φορά V12 κινητήρα 6,5 λίτρων και με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα μπορεί να πιάσει τα 1160 άλογα, με τις επιδόσεις να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα και τις περιμένουμε με αγωνία. Συνολικά θα κατασκευαστούν 20 κομμάτια, με το καθένα να κοστίζει 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

#6 Bugatti Divo

Η «baby» Chiron είναι εδώ, με τη γαλλική εταιρεία να κοιτά τη συνολική απόδοση παρά την τελική ταχύτητα. Σχεδιασμένη καλύτερα αεροδυναμικά με σκληρή ανάρτηση και λιγότερο βάρος, η Divo φορά τον ίδιο W16 κινητήρα απόδοσης 1497 ίππων. Στην πίστα, η Divo είναι ταχύτερη από τη Chiron, όμως στην τελική δεν μπορεί να τη πιάσει, μιας και φτάνει μόνο τα 380 χλμ/ώρα. Το μοντέλο θα κατασκευαστεί σε 40 κομμάτια και θα κοστίζει στον ιδιοκτήτη 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

#5 Koenigsegg Jesko

Δύο δεκαετίες ανάπτυξης και παραγωγής hypercar έφεραν τη σουηδική μάρκα στο σημείο να παρουσιάσει αυτό το τρελό αυτοκίνητο, με εκπληκτικές γραμμές και σχεδιασμό που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της. Φορά τον 5.0 λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης μόλις 1281 ίππων, όμως με ένα ειδικό καύσιμο βιο-αιθανόλης, η απόδοση εκτοξεύεται στα 1603 άλογα. Η Jesko δεν έχει επίσημη τελική, όμως αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 χλμ/ώρα. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 125 μονάδες με τη κάθε μια να κοστίζει 2,85 εκατομμύρια ευρώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

#4 Hennessey Venom F5

H αμερικάνικη εταιρεία θέλει να μπει για τα καλά στο κόσμο των hypercars και έχει μεγάλες βλέψεις. Μετά τη Venom GT, η Hennessey έρχεται τώρα με στόχο να σπάσει τα 480 χλμ/ώρα, ενώ οι φήμες θέλουν τα 0-100 να τα πραγματοποιεί σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα. Μόλις 24 Venom F5 θα κατασκευαστούν, με τη καθεμία να κοστίζει 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

#3 SSC Tuatarahypercars

H δεύτερη αμερικάνικη εταιρεία έρχεται με το ανανεωμένο της μοντέλο να ταράξει τα νερά. Έχοντας πλέον περάσει στη μετά Ultimate Aero εποχή, η SSC μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης παρέδωσε την πρώτη από τις 100 Tuatara μέσα στον Αύγουστο. Ο V8 5,9 λίτρων twin-turbo κινητήρας αποδίδει αρχικά 1350 άλογα, ενώ με ειδική βενζίνη μπορεί να φτάσει και τα 1750.

#2 Pininfarina Battistahypercars

Από τη βενζίνη περνάμε στον ηλεκτρισμό, με την Pininfarina να επιλέγει το δικό της μονοπάτι και παρουσιάζει τη πανίσχυρη Battista, με έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό που κερδίζει με τη μία. Τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες βάζουν τα δυνατά τους και αποδίδουν συνολικά 1877 ηλεκτρικά άλογα, με την επιτάχυνση 0-100 να γίνεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 350 χλμ/ώρα, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 150 κομμάτια, με την τιμή να κυμαίνεται από τα 2 έως τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

#1 Rimac C_Twohypercars

Στη 1η θέση της κατάταξης έχουμε ηλεκτρικό Hypercar, με το C_Two να κερδίζει τις εντυπώσεις και μάλιστα με διαφορά σε άλογα. Τα spec του αυτοκινήτου είναι παραπλήσια με της Pininfarina Battista, το οποίο η Rimac έχει συμβάλλει στην εξέλιξη. Όμως η μεγάλη διαφορά είναι στην ιπποδύναμη, με το C_Two να παράγει συνολικά 1888 άλογα και να πραγματοποιεί τα 0-100 σε 1,85 δευτερόλεπτα. Συνολικά 150 κομμάτια θα κατασκευαστούν, με το καθένα να κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles