spot_img

Τα απίστευτα στατιστικά της GTE-Pro στο φετινό Le Mans

O φετινός 24ωρος αγώνας του Le Mans ήταν σκέτη απόλαυση για την κατηγορία GTE-Pro, στην οποία είδαμε φοβερά πράγματα.

Ο νέος αλγόριθμος της FiA και της ACO, τέθηκε σε λειτουργία στο φετινό Le Mans και καθορίζει το λεγόμενο Balance of Performance των αγωνιστικών της GTE.

Αυτός ο αλγόριθμος αναπτύχθηκε με στόχο την εξισορρόπηση της απόδοσης όλων των αγωνιστικών, μιας και στο παρελθόν υπήρχαν έντονα παράπονα για την απόδοση. Κάθε χρόνο, υπήρχε ένας ή περισσότεροι κατασκευαστές που κυριαρχούσαν με αποκορύφωμα το 2016, με τις Ferrari και Ford να είναι σχεδόν σε διαφορετική κατηγορία από τους υπόλοιπους.

Φέτος όμως, ο αλγόριθμος τέθηκε σε λειτουργία και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Η μάχη δεν έπαψε μέχρι τέλους, με τις διαφορές να είναι απειροελάχιστες μεταξύ των 5 κατασκευαστών, Ferrari, Porsche, Ford, Aston Martin και Corvette.

Μάλιστα, όλοι τους βρέθηκαν στην 1η θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ το πιο εντυπωσιακό γεγονός ήταν πως κατά μέσο όρο η διαφορά του πρωτοπόρου από τον 2ο ήταν μόλις 21 δευτερόλεπτα. Ο αριθμός είναι τρελός, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για αγώνα 24 ωρών σε μία πίστα όπως η la Sarthe, με χρόνους κοντά στα 4 λεπτά.

Ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερες μάχες το 2018 με την έλευση της BMW, ενώ σχεδόν δεδομένη είναι η άφιξη της McLaren το 2019 στην κατηγορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles