spot_img

Τα ελαστικά ο λόγος που η Williams απέρριψε τον Kubica

H ονειρεμένη επιστροφή του Robert Kubica στην F1 φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί και ο λόγος είναι τα ελαστικά.

Ο Πολωνός είχε ένα μεγάλο πρόγραμμα δοκιμών μέσα στο 2017, αρχικά με την Renault και στο τέλος της χρονιάς με την Williams. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 2011 δεν είχε οδηγήσει μονοθέσιο F1 όλα αυτά τα χρόνια, όμως ένιωσε πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει.

Ο ίδιος ο Nico Rosberg ανέλαβε τα καθήκοντα μάνατζερ του Kubica και κατάφερε να του εξασφαλίσει χρηματική υποστήριξη, κάτι που για την Williams ήταν πολύ σημαντικό. Η ομάδα του Grove η αλήθεια είναι πως ψάχνεται και για έναν δεύτερο οδηγό με μεγάλο budget. Παρά το γεγονός πως ο Sergey Sirotkin είχε παρόμοιο budget με τον Kubica, η ομάδα επέλεξε τον Ρώσο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Πολωνία, ο Kubica δεν μπόρεσε να συνηθίσει τα ελαστικά της Pirelli και σε μικρά ή μεγάλα stint δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ή να αντλήσει το μέγιστο από τα ελαστικά. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι το γεγονός πως είχε ελάχιστη οδηγική εμπειρία με ελαστικά τη ιταλικής φίρμας, πράγμα που έκανε τη προσπάθεια, πολύ πιο δύσκολη. Έτσι, η Williams αποφάσισε πως το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο ώστε να εμπιστευθεί τον πρώην οδηγό της BMW και Renault.

Ο Mario Isola της Pirelli μίλησε για τον Kubica και πιστεύει πως ο Πολωνός χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Είναι ξεκάθαρο πως αν βάλεις έναν οδηγό που δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο F1 τα τελευταία 6-7 χρόνια, οδηγάει τελείως διαφορετικά σε σχέση με τότε, καθώς έχουμε διαφορετική αεροδυναμική, διαφορετικά ελαστικά, όλα είναι διαφορετικά. Δεν μπορείς να υποκριθείς πως ένας οδηγός σε ανάλογη περίπτωση θα είναι ταχύτερος από κάποιον ο οποίος έχει κάνει τόσες δοκιμές και τόσους αγώνες. Δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί και να δείξει τις δυνατότητές του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles