spot_img

Τα εξωπραγματικά νούμερα της McLaren Senna GTR

Η McLaren δεν σταματά να εντυπωσιάζει, αποκαλύπτοντας πως το εντυπωσιακό δημιούργημά της, η Senna GTR, μπορεί να παράξει το τρομερό ποσό του ενός τόνου κάθετης δύναμης.

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα των τελευταίων ετών είναι η McLaren Senna, με την βρετανική φίρμα να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω όσο δημιουργεί μοντέλα, ανεβάζοντας τον πήχη και σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η κανονική έκδοση της Senna δεν ήταν αρκετή και αποφάσισε να κατασκευάσει μια σκληροπυρηνική έκδοση όπου καταρρίπτει κάθε λογική. Η Senna GTR λοιπόν θα είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου με ικανότητες και επιδόσεις για τη πίστα, κάτι που πάει όπως είναι λογικό κόντρα στη λογική. Το όνομα του μοντέλου, το έχει πάρει από τον τρεις-φορές πρωταθλητή και θρύλο της F1, Ayrton Senna και είναι αντάξιο του ονόματός του.

Στο εσωτερικό θα φορά έναν V8 4.0lt με απόδοση 825 άλογα και 800 Nm ροπής. Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι η παραγωγή της κάθετης δύναμης, μιας και το μοντέλο θα μπορεί να παράξει συνολικά έναν τόνο downforce, καθιστώντας το ως το πιο εξελιγμένο αεροδυναμικά αυτοκίνητο δρόμου μέχρι σήμερα.

Η Senna GTR θα κατασκευαστεί σε 125 κομμάτια, με το καθένα να κοστίζει 1.25 εκατομμύρια ευρώ και όπως ήταν αναμενόμενο όλες έχουν πουληθεί. Η McLaren μετά το πρωτότυπο της Γενεύης, παρουσίασε ένα σκίτσο της Senna GTR που φαίνεται παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles