spot_img

Τεχνική απορία της Red Bull κατά της Mercedes

Η Red Bull Racing Honda εξέδωσε επίσημο ερώτημα στην FiA για πιθανή εισαγωγή αέρα στα φρένα της Mercedes W11, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εκδίδει ειδική ντιρεκτίβα.

Οι πρωταθλητές φαίνεται πως θα ξεκινήσουν με το αριστερό τη σεζόν του 2020, μιας και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο μονοθέσιό τους, ενόψει του πρώτου αγώνα στην Αυστραλία. Οι ομάδες έχουν φτάσει στο Albert Park και τα πολιτικά παιχνίδια φαίνεται πως ξεκίνησαν από τώρα.

H Red Bull τώρα πήγε στην FiA με μια ειδικά διαμορφωμένη απορία σχετικά με τις επιτρεπόμενες εισαγωγές αέρα στο πίσω μέρος των μονοθεσίων. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία παρακάτω, ανάμεσα στην πίσω ανάρτηση της Mercedes υπάρχει ένα άνοιγμα όπου διοχετεύεται αέρας στο εσωτερικό του. Το 2019, η Ferrari είχε κάνει ανάλογη ερώτηση, όμως η Mercedes απέδειξε πως ο αέρας εισέρχεται στη ζάντα και όχι στα φρένα, ώστε να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα, παραμένοντας σε νόμιμα πλαίσια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όμως τώρα, η FiA εξέδωσε ειδική ντιρεκτίβα, όπου απαγορεύει οποιαδήποτε εισαγωγή αέρα που θα βρίσκεται πάνω από 160mm ψηλότερα από το κεντρικό σημείο της ζάντας και αυτό θα οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση της περιοχής από την Mercedes.

H Red Bull όμως δεν μένει εκεί, καθώς ήδη έχει στρατολογήσει δικηγόρους, ώστε να πολεμήσει τη νομιμότητα του σύστημα DAS της Mercedes και δεν αποκλείεται να δούμε ένσταση για το σύστημα ακόμα και στην Αυστραλία.

Με άλλα λόγια, ο πόλεμος για το πρωτάθλημα του 2020 έχει ήδη ξεκινήσει.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles