spot_img

Τέλος ο Boullier από την McLaren

H McLaren με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε  πως ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της, Eric Boullier, κατέθεσε τη παραίτησή του.

Ο Γάλλος βρέθηκε στην ομάδα του Woking από τη σεζόν του 2014 και έχει γευτεί το βάθρο μόλις μία φορά, στο GP Αυστραλίας του ίδιου έτους. Έπειτα πέρασε τρία εφιαλτικά χρόνια με την Honda, ενώ η αλλαγή προμηθευτή κινητήρων στην Renault εξέθεσε αρκετές αδυναμίες της ομάδας.

Ο στόχος για το 2018 ήταν η ομάδα να μάχεται για τις θέσεις του βάθρου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την Red Bull, όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Τόσο ο Fernando Alonso αλλά και ο Stoffel Vandoorne, όχι μόνο δεν μπαίνουν στο Q3, αλλά δυσκολεύονται να περάσουν από το Q1.

O CEO της McLaren, Zak Brown, αποφάσισε να κάνει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές και να “κόψει” κεφάλια για την εικόνα της ομάδας τη φετινή χρονιά, καθώς έκρινε πως χρειάζεται «μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό της ομάδας».

Η απόδοση της MCL33 το 2018 δεν έχει φτάσει τις προσδοκίες όλων όσων δουλεύουν στην McLaren και ειδικά για τους οπαδούς μας. Δεν είναι λάθος των εκατοντάδων υπαλλήλων που δουλεύουν στο εργοστάσιο και δουλεύουν πολύ σκληρά. Με τη σημερινή ανακοίνωση, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που έχουμε στον δρόμο για την μεγάλη ανάκαμψη.

Ο Boullier ήταν ένας από αυτούς που τόνιζαν συνεχώς το πόσο καλό ήταν το σασί της McLaren στην εποχή της Honda και έδειχνε το δάχτυλο στους Ιάπωνες για την κακή απόδοση της ομάδας. Η πίεση είχε αρχίσει να είναι όλο και πιο έντονη στο πρόσωπό του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Η McLaren ανακοίνωσε μια απλοποιημένη ομάδα τεχνικής ηγεσίας, με τον νικητή του Indy 500, Gil de Ferran, να έχει πλέον ρόλο αγωνιστικού διευθυντή. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τον Simon Roberts να αναλαμβάνει τον ρόλο της παραγωγής, μηχανικής και τα logistics της ομάδας, ενώ ο Andrea Stella θα αναλάβει τις λειτουργίες της ομάδας στην πίστα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles