spot_img

Τέλος του μήνα αποφασίζει η Porsche για το μέλλον της στο WEC

Στις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα κεντρικά της εταιρίας για το μέλλον της στα motorsport και στην LMP1.

Πολλές φήμες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Τα σενάρια, θέλουν την Γερμανική εταιρία να εξετάζει είσοδο στην F1, είτε έως πλήρη συμμετοχή, είτε ως προμηθευτής κινητήρα. Επιπλέον, το ενδιαφέρον προς την Formula E, αυξάνεται όλο και περισσότερο, όμως το κόστος στη κατηγορία είναι πολύ μικρό σε σχέση με το WEC.

Ο  επικεφαλής της Porsche, Andreas Seidl, επιβεβαίωσε πως το μέλλον του προγράμματος του WEC θα μαθευτεί στο τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πω από αυτά που λέγονται στον Τύπο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την απόφαση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περαιτέρω προς το παρόν. Περιμένουμε μια απόφαση στο τέλος του μήνα».

Εάν η Porsche φύγει από το WEC, τότε η Toyota θα μείνει ο μόνος κατασκευαστής στην LMP1, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο το πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο της ACO με την FiA προβλέπει τη συμμετοχή τουλάχιστον 2 κατασκευαστών στην LMP1, ώστε να θεωρείτε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως δήλωσαν από την Toyota, εάν φύγει η Porsche, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους ίδιους τους Ιάπωνες.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη της όλης ιστορίας και ελπίζουμε όλοι πως οι Γερμανοί θα παραμείνουν στην LMP1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles