spot_img

Θρίαμβος για τον Alex Fontata στη Shanghai

Ο Alex Fontana είχε το καλύτερο τριήμερο της χρονιάς στην Κίνα, μιας και πήρε τη δεύτερη του νίκη στο CTCC σε δύο εξαιρετικούς αγώνες.

O Ελληνοελβετός οδηγός ήταν ένα από τα φετινά αστέρια του θεσμού, καθώς είχε την ταχύτητα σε όλους τους αγώνες τους οποίους συμμετείχε. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο της χρονιάς, ο νεαρός οδηγός γνώριζε πως ένα καλό αποτέλεσμα ήταν εφικτό και το έκανε πράξη, καθώς μετά τη φοβερή νίκη στη Ningbo, κέρδισε και στη Shanghai.

Στον πρώτο αγώνα, ο Fontana πήρε μια εντυπωσιακή pole position την οποία κατάφερε και μετέτρεψε σε μια άνετη πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Μιλώντας στο Automotonews.gr, δήλωσε.

Ξεκίνησα από την 1η θέση. Ήταν πολύ καλά, έφυγα μπροστά στην αρχή με μια διαφορά στα τέσσερα δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά, πήγαινε πολύ γρήγορα. Γνωρίζαμε μετά τις κατατακτήριες πως είχαμε ένα καλό αυτοκίνητο, όμως δεν γνωρίζαμε πως θα ήταν με φθαρμένα ελαστικά. Τελικά πήγαν όλα σωστά. Ολοκληρώσαμε πίσω από το Safety Car, αλλά ήταν όλα πολύ καλά.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Fontana εκίνησε από την 12η θέση, μιας και το προβλέπει ο κανονισμός. Στην αρχή έπεσε πιο πίσω χωρίς να είναι δική του η ευθύνη, όμως κατάφερε και έκανε έναν τρομερό αγώνα και βρέθηκε στην 3η θέση και συνολικά στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα ξεκίνησα 12ος. Αλλά κάποιος μπροστά μου έκανε λάθος στην εκκίνηση και έχασα 2-3 θέσεις. Ήταν ίσως ο πιο ωραίος αγώνας που έκανα στην Κίνα για εμένα σαν οδηγός. Έπρεπε να τους προσπεράσω όλους και είχα πολλές επαφές, πράγμα που είναι η ουσία των αγώνων touring. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και ανέβηκα στην 3η θέση στον τελευταίο γύρο που είναι σημαντικό για την Kia.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό τρόπο για τον Alex Fontana στην Κίνα και περιμένουμε το 2018 να τον δούμε και πρωταθλητή στη κατηγορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles