spot_img

Τι αναβαθμίσεις θα φέρει η McLaren στην Ισπανία;

Το GP Ισπανίας είναι λίγες ημέρες μακριά και η ομάδα στην οποία έχουν στρέψει όλοι τα βλέμματά τους είναι φυσικά η McLaren.

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η ομάδα του Woking ετοιμάζει ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το ισπανικό GP και πολλά μπορούν να κριθούν όσον αναφορά την εξέλιξη της χρονιάς. Ο Fernando Alonso επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα του WEC με την Toyota με δυνατή ψυχολογία θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα.

Τα βλέμματα όλων λοιπόν έχουν στραφεί στην ομάδα, για την οποία φημολογούνται πολλές αλλαγές στην MCL-32 και λίγη έως ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί σε ομάδες όπως τη Ferrari ή τη Mercedes. Κάθε χρόνο στην πίστα της Βαρκελώνης, οι ομάδες φέρνουν τα πρώτα μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων, τα οποία αποτελούν έργο της δουλειάς που έγινε σε κάθε εργοστάσιο μετά τις χειμερινές. Φυσικά, η συλλογή δεδομένων από τους πρώτους αγώνες παίζει μεγάλο ρόλο στις αναβαθμίσεις αυτές.

Η McLaren γνωρίζει που υστερεί και σύμφωνα με τα όσα “ακούγονται”, θα δούμε ένα νέο εμπρός ρύγχος το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Ο σχεδιασμός θα είναι κατά πολύ διαφορετικός και θα αλλάξει την εμφάνιση του μονοθεσίου. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα να φέρει και τα νέα bargeboards τα οποία συντελούν πακέτο αυτό, για μέγιστη εκμετάλλευση της ροής αέρα και βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Η νέα αυτή σχεδίαση, θα είναι περίπου στο στυλ που έχει υιοθετήσει η Mercedes, με τα crash test να έχουν ολοκληρωθεί από της 11 Απριλίου.

Το 2017, ο Alonso είχε κατακτήσει την 7η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, με έναν τρομερό γύρο στον οποίο για πρώτη φορά στη σεζόν η ομάδα είχε το βέλτιστη απόδοση από τον κινητήρα και το υβριδικό σύστημα της Honda. Οπότε σίγουρα θα υπάρξουν συγκρίσεις όσον αναφορά το 2017 όμως, πάντα υπάρχει ένα “αλλά”.

Το γεγονός πως θα δούμε το νέο πακέτο δεν σημαίνει πως η ομάδα θα πάρει το 100%. Όταν φέρνεις μια αναβάθμιση που ενδέχεται να αλλάξει τη συμπεριφορά του μονοθεσίου, θέλεις χρόνο να το κατανοήσεις και να βρεις το τέλειο set-up. Δοκιμών συνέχεια και στο τεστ μετά τον αγώνα.

Τέλος, όλες οι ομάδες θα φέρουν νέες αναβαθμίσεις, οπότε πολύ σημαντικό είναι το να ξεπεράσεις σε απόδοση τους αντιπάλους σου γιατί δεν θα βελτιωθείς μόνο εσύ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles