spot_img

Τι μας κρύβουν McLaren και Alonso;

Ο Fernando Alonso ανανέωσε με την McLaren για το 2018, όμως υπάρχουν πολλά ερωτήματα και πολύ παρασκήνιο.

Λίγο πολύ γνωρίζαμε πως ο Ισπανός θα ανανεώσει με την ομάδα του Woking, τουλάχιστον για το 2018, όπου είναι μια καινούργια αρχή για ακόμα μία φορά. Η McLaren γιόρτασε την επέκταση του συμβολαίου του Alonso με ένα επικό βίντεο, όμως το μόνο που δήλωσε ήταν πως είναι για το 2018.

Ο Ισπανός από τη μεριά του, δηλώνει πως το συμβόλαιο έχει διάρκεια για πάνω από έναν χρόνο, χωρίς όμως να διευκρινίζει κανένας τον αριθμό.

Είναι όμως όλα αυτά τα έτη αποκλειστικά για την F1;

Η απάντηση μπορεί να είναι και όχι. Η McLaren του χρόνου θα αγωνίζεται με κινητήρες Renault και οι φιλοδοξίες δεν είναι και πολύ μεγάλες. Όμως αυτό είναι λογικό, αλλά η κατάσταση θα είναι σίγουρα καλύτερη από το τραγικό από όλες τις απόψεις 2017.

Εάν όμως, ο Alonso καταλάβει πως το 2019 η McLaren δεν μπορεί να είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες, τότε μπορεί κάλλιστα να σταματήσει από την F1. Αυτό συνδέεται και με την επιστροφή του στο Indycar με την ομάδα της McLaren, με τον Zak Brown να μην έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρατάξει η ομάδα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα εκείνη τη περίοδο. Οπότε ο Ισπανός, θα συνεχίσει με την ομάδα του Woking, αλλά σε άλλη μορφή μονοθεσίων και θα συνεχίσει τη προσπάθεια για το Triple Crown.

Ένας άλλος όρος στο συμβόλαιο, φαίνεται πως θα είναι η ελευθερία του Alonso να αγωνιστεί σε άλλα πρωταθλήματα, παράλληλα με την F1. O ίδιος το έχει δηλώσει πως θα το επιθυμούσε, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Brown, που είναι ανοικτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα όμως, κυκλοφορούν οι φήμες πως ο Alonso θα τρέξει στις 24H της Daytona με την United Autosports τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως συνιδιοκτήτη τον Zak Brown, ενώ εάν τρέξει ο Ισπανός, θα είναι δίπλα στους Paul di Resta και Lando Norris στον πρώτο αγώνα της IMSA για το 2018.

Το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό είναι πάνω από 80% σύμφωνα με ορισμένους ψιθύρους και αναμένεται να είναι το ντεμπούτο του δις πρωταθλητή της F1 στα sportscar. Επιπλέον, ανοίγει και ο δρόμος για τις 24H του Le Mans αργότερα μέσα στο έτος.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles