spot_img

Το ΑΜΝ Greek GT Masters προσέφερε άπλετη δράση και θέαμα

Το ΑΜΝ Greek GT Masters που διοργάνωσε το Automotonews.gr στο Gran Turismo Sport ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε έναν αγώνα που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό των διαγωνιζόμενων.

Το Spa-Francorchamps φιλοξένησε τον one-off αγώνα του AMN Greek GT Masters, με τους οδηγούς να δίνουν εξαιρετικές μάχες για 25 γύρους στη θρυλική πίστα. Φυσικά μόνο ένας μπορούσε να βγει νικητής και είδαμε από τις κατατακτήριες δοκιμές πως δεν χωρούσαν προβλέψεις όταν οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο.

Ο Στέλιος με το Audi R8 GT3 ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα κάνοντας το προσπέρασμα της νίκης στον 22ο γύρο, ακολουθώντας μια πολύ καλή στρατηγική, έκανε τον ταχύτερο γύρο και ολοκλήρωσε στην κορυφή με μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Kώστας Σαραντόπουλος με Lamborghini Huracan. O Έλληνας sim-racer ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από τον Γκίνη έχοντας τη medium γόμα για το τελευταίο stint, πράγμα που τον έφερε σε μειονεκτική θέση. Κάνοντας όμως αυτό που ξέρει καλύτερα, να είναι δηλαδή πολύ γρήγορος, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά η 2η θέση ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα με τεράστιο ανταγωνισμό.

Ο Γιάννης Τσακουρίδης με το Honda NSX έκλεισε το βάθρο των νικητών, όμως ένα λάθος στον 16ο γύρο του κόστισε την ευκαιρία να διεκδικήσει το βάθρο. Ακολουθώντας τελείως διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους, προσπάθησε να κάνει το undercut στους αντιπάλους του, όμως έμεινε στα τελικά αποτελέσματα 8s μακριά από την κορυφή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 4η θέση έκλεισε ο Τάσος Βαλμάς με την Aston Martin Vantage GT3, κάνοντας έναν αρκετά ήσυχο αγώνα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έδωσε τις δικές του μάχες. Σταθερός ρυθμός και άρτια οδήγηση του έδωσαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πίσω του, ακολούθησε ο Άκης Τσακάλογλου με το Ford GT, o οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βασίλη Δρεπάνη με το Audi R8 στους τελευταίους γύρους για την 5η θέση. Έχοντας τη soft γόμα, έκανε στο τέλος τη μεγάλη του επίθεση και προσπέρασε τον Δρεπάνη, ο οποίος επιχείρησε στη τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου να κερδίσει πίσω τη θέση του, αλλά εν τέλει έμεινε πίσω του. Στην 7η θέση ακολούθησε ο Αντώνης Παλούμπης με το VW Beetle GT3, αφήνοντας πίσω του τον Πάρη Σιαφάκα με Chervolet Corvette στην 8η θέση, με τους δύο να επικρατούν της μεγάλης μάχης των πίσω θέσεων όπου είχαμε ανακατατάξεις συνεχώς.

Ο Παναγής Δρακάτος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, έχοντας μια περίεργη στρατηγική, ενώ μερικά λάθη τον έριξαν πιο πίσω από εκεί μπορούσε να τερματίσει. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος, ο οποίος ίσως έκανε τον πιο ήσυχο αγώνα από τους οδηγούς. Στους τελευταίους γύρους έκλεισε τη διαφορά από τον Δρακάτο, αλλά δεν μπόρεσε να τον φτάσει και να τον περάσει.

Έναν γύρο πίσω έκλεισε ο Δημήτρης Καραφουλίδης με Aston Martin Vantage, o οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Κώστα Λεζάντ που έκλεισε την κατάταξη του αγώνα στην 12η θέση. Ο Πρωταθλητής του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1, Γιώργος Σταματόπουλος ήταν η μοναδική εγκατάλειψη του αγώνα, καθώς προβλήματα σύνδεσης τον έθεσαν εκτός μάχης στον 12ο γύρο.

Απολαύστε τον αγώνα στο παρακάτω βίντεο.

Αποτελέσματα Αγώνα για το ΑΜΝ Greek GT Masters

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles